Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Пісторіус: Перші «Леопарди» будуть в Україні в березні

 

Терміни постачання танків Leopard в Україну "дуже різні", повідомив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус (Boris Pistorius) під час спілкування в Києві з кореспондентами DW, телеканалу Sat 1 та інших німецьких медіакомпаній ввечері у вівторок, 7 лютого. "Наші танки Leopard-2 A6 будуть тут наприкінці березня. Інші - незабаром після цього. Танки Leopard-1 A5 надходять не з наших запасів. Це запаси (оборонної. - Ред.) промисловості, які зараз викуповують і технічно готують (до відправки в Україну. - Ред.) інші країни разом із Німеччиною. Тож безпосередньо вплинути на цей процес ми не можемо", - пояснив він, додавши, що на те, щоб зібрати 80-100 таких танків, "підуть місяці".

Раніше того ж дня міністерство оборони ФРН повідомило, що уряд Німеччини видав німецьким компаніям дозвіл на експорт до України до 178 основних бойових танків Leopard-1 А5 із промислових запасів.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде німецька промисловість збільшувати обсяги виробництва, щоб мати змогу надати Україні більше військової техніки, запчастин і боєприпасів, Пісторіус зазначив, що "з цього слід виходити". "Це завдання оборонної промисловості. Крім того, розмови, які я проводив донині, свідчать про те, що вона піде цим шляхом", - підкреслив глава німецького оборонного відомства.

Навчання українських військових у Німеччині

Коментуючи зустріч, що відбулася у вівторок з українськими військовими, які вирушили в Німеччину, щоб пройти вишкіл на танках Leopard, Пісторіус зазначив, що вони справили на нього велике враження: "З облич цих людей видно, що відбувається в них усередині, якому навантаженню вони піддаються, нещодавно повернувшись із фронту, як тисне на них пережите. Розумієте, вони зараз вирушають до Німеччини, знайомляться з танками Leopard, проходять навчання, а потім повертаються і знову йдуть на фронт. Це неймовірне навантаження. І це збільшує моє захоплення тим, що демонструють українці, і повагу до цього".

У минулому українська сторона неодноразово критикувала Берлін за стриманість у питанні схвалення поставок бойових танків до країни, що перебуває в стані війни. Судячи зі слів Пісторіуса, сьогодні ситуація виглядає інакше. "Я двічі зустрічався з моїм колегою (міністром оборони України Олексієм. - Ред.) Резніковим: на базі "Рамштайн" і сьогодні. Також я зустрівся сьогодні з президентом (України Володимиром. - Ред.) Зеленським. І в жодній із розмов із ними, як у "Рамштайн", так і сьогодні, жоден із них не зронив жодного слова критики щодо дій Німеччини. Навпаки: (у Києві. - Ред.) цінують активну діяльність Німеччини (з підтримки України. - Ред.) і дуже вдячні їй за це. Звичайно, хочуть більшого, але критики немає", - зазначив німецький міністр.

"Ми продовжуємо співпрацювати, виявляючи велику довіру по відношенню один до одного і надійність. Тому що ми, в Німеччині, як і наші партнери в Європі та за її межами, знаємо, як важливо, щоб Україна могла продовжити вести оборону", - резюмував він.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6037
 0,0586
0,15
EUR
1
42,2789
 0,2227
0,53

Курс обміну валют на сьогодні, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес