Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Депутатка Бундестагу прибула в Київ оцінити потребу в танках

 

Голова комітету з питань оборони німецького Бундестагу (парламенту ФРН. - Ред.) Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн (Marie-Agnes Strack-Zimmermann) у четвер, 6 жовтня, прибула з дводенним візитом до Києва для обговорення з представниками українського уряду та військовими подальших постачань Німеччиною озброєнь, зокрема сучасних західних бойових танків.

Вона приїхала в супроводі кількох депутатів Бундестагу. Це її другий візит в Україну з початку повномасштабного військового вторгнення Росії. "Бути на місці, скласти враження про ситуацію та потреби, а також поспілкуватися з політиками та представниками уряду, а особливо з військовими, які зараз воюють, - важливе питання для мене за поточних обставин", - написала Штрак-Ціммерманн у Twitter. На її переконання, Німеччина має посилити підтримку України.

Одразу ж після прибуття до Києва депутатка поїхала до Гостомеля, де відвідала зруйнований аеродром "Антонов". Вона також планує відвідати різні позиції Збройних сил України, а в п'ятницю, 7 жовтня, у неї заплановані зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим, керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком і народними депутатами України.

Позиція за надання Україні сучасних танків

Депутатка неодноразово висловлювався на підтримку надання Україні сучасних бойових західних танків.

В інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel напередодні візиту вона висловилась за те, щоби Німеччина стала лідеркою серед партнерів у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі (НАТО) щодо питання постачання озброєння Україні. "Якби німецький уряд сказав іншим партнерам по НАТО у так званому форматі Rammstein: "Ми, німці, можемо собі уявити, що надішлемо 50 танків Marder або навіть кілька танків Leopard, ви з нами?", то це було би справедливо по відношенню до нашої ролі. Ми не завжди повинні чекати, поки хтось зробить перший крок", - сказала Штрак-Ціммерманн.

Зокрема, вона вважає німецьку бойову машину піхоти (БМП) Marder придатною для використання з огляду на здобутки української армії на місцевості. "Якщо ви хочете відвоювати східну Україну, це має сенс у моєму розумінні", - каже Штрак-Ціммерманн. За її словами, німецька промисловість здатна протягом року компенсувати 50 "Мардерів" і повернути їх Бундесверу (німецьким збройним силам. - Ред.).

Канцлер ФРН від надання Києву танків відмовляється

Під час візиту депутатка хоче з'ясувати, яких саме німецьких танків потребує Україна, і таким чином посилити тиск на канцлера ФРН Олафа Шольца (Olaf Scholz), який від надання Києву такого озброєння поки відмовляється.

Нагадаємо, у вересні Шольц заявив, що Німеччина не ухвалюватиме одноосібних рішень щодо постачання БМП і танків Україні та координуватиме свою позицію з союзниками. Утім, в німецькому уряді зазначили, що така позиція Берліна - "не вічна".

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на вчора, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес