Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Мельник: Німецької допомоги недостатньо, Берлін може більше

 

Військової та фінансової допомоги від уряду ФРН недостатньо для протистояння РФ, і Німеччина мала би підтримувати Україну більше. Таку думку у коментарі DW висловив посол України Андрій Мельник на виставці у Берліні "Testament of Bucha" ("Заповіт Бучі") у понеділок, 22 серпня.

У рамках цього заходу на бульвар Курфюрстендамм німецької столиці привезли з Бучі спалене авто, у якому при спробі врятуватися від окупації війська РФ розстріляли чотирьох пасажирок. Мельник вважає, що побачене може спонукати жителів та уряд Німеччини надати Україні більше необхідної допомоги.

"Допомога, яку ми цінуємо і вдячні, на жаль, не є достатньою, щоб цю війну зупинити", - вважає посол, який у жовтні залишає посаду і повертається до Києва. "Цю війну можна зупинити лише на полі бою, лише так можна змусити Путіна повернутися до реальності, вказати йому межі, і лише тоді може з'явитися реальний шанс на мир", - сказав Мельник, закликаючи надати Україні ще більше сучасного озброєння.

Допомагаючи Україні, ФРН забезпечить мир німцям

Мельник також наголосив на важливості фінансової підтримки України з боку Заходу.

"Щоб вижити, щоб підтримувати державу, державний апарат, нам потрібна підтримка. І я мушу сказати, що й у цьому питанні Німеччина належить радше до тих, хто готовий робити не більше, а менше. Я переконаний, що допомогти зараз українцям усім, чим тільки можливо - це у власних інтересах Німеччини, аби забезпечити мир для німців у майбутньому", - зазначив Мельник.

Коментуючи питання запровадження заборони на видачу віз росіянам, український посол висловив підтримку цієї ініціативи. За його словами, російське населення здебільшого підтримує президента РФ Володимира Путіна, а якщо росіяни і "надалі вважатимуть цю війну правильною, то немає шансу досягти миру".

"Дозволяти росіянам безтурботно насолоджуватися життям у Берліні, Парижі чи де завгодно, - це помилка", - заявив Мельник.

На його думку, цю помилку може виправити, зокрема, і особисто канцлер ФРН Олаф Шольц (Olaf Scholz).

Можлива зустріч з Шольцом

Перед тим, як залишити свою посаду, Мельник розраховує зустрітися з Шольцом і наразі очікує на відповідь від офісу канцлера щодо зустрічі.

"Що б не говорили, але Німеччина - один із найважливіших партнерів і союзників України в цій війні. Це треба сказати. І ми вдячні німцям за те, що вони на нашому боці", - сказав він.

Мельник став відомий тим, що неодноразово вимагав від уряду Німеччини додаткових постачань зброї після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого. 9 липня президент України Володимир Зеленський звільнив своїм указом Мельника з посади посла на тлі його скандальних висловлювань.

У травні Мельник назвав канцлера Шольца "ображеною ліверною ковбасою" через небажання Шольца їхати в Україну після того, як там відмовилися приймати президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра (Frank-Walter Steinmeier). Пізніше ж посол заявив, що хоче особисто вибачитися перед канцлером і надіслав запит до канцелярії Шольца щодо можливості зустрічі перед від'їздом із країни.

За даними ЗМІ, наступником Мельника у Берліні може стати Олексій Макеєв, який наразі є спецпредставником МЗС України щодо санкційної політики.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6037
 0,0586
0,15
EUR
1
42,2789
 0,2227
0,53

Курс обміну валют на сьогодні, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес