Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Американская миссия серого кардинала Виктора Януковича

18:24 17.05.2011 |

Політика, Україна

Згідно з офіційною біографією депутата Юрія Іванющенка, свою першу і поки що єдину вищу освіту він отримав лише чотири роки тому, в 48-річному віці. До того, як потрапити в список Партії регіонів, Іванющенко два роки працював президентом маловідомого ТОВ та донедавна його прізвище було невідоме навіть однопартійцям.

Але доля склалась так, що зараз пан Іванющенко представляє інтереси України в міжнародних організаціях на рівні ООН.

При цьому тривалий час Юрій Іванющенко був у списку нев'їзних на територію США. Зараз історія з американською візою для "Юри Єнакіївського" отримала нове продовження.

Аби обійти заборону на в’їзд до Сполучених Штатів, лобісти "Юри Єнакіївського" скористались однією з тонкощів американського законодавства, за яким йому не могли відмовити у візі.

Народний депутат перетнув досі заборонений для нього кордон США як… офіційний представник України в офісі ООН. Документи на отримання візи для Юрія Іванющенка проходили дипломатичними каналами Міністерства закордонних справ, а його паспорт з готовою візою люб’язно забирав кур’єр МЗС.

У кінцевому рахунку, віза до Сполучених Штатів обійшлася Юрію Іванющенку в тисячу разів дорожче за офіційний візовий платіж посольства. А сам він отримав статус неформального представника Віктора Януковича на міжнародній арені.

ТЯЖКИЙ ШЛЯХ ДО НЬЮ-ЙОРКА

Згідно з інформацією "Української правди", звернення Юрія Іванющенка з проханням отримати візу надійшло до посольства США в жовтні минулого року. На той момент народний депутат уже перебував у чорному списку нев'їзних до Америки.

А вже 15 листопада 2010 року в базі даних Управління державних архівів Конгресу США з’явився запис про реєстрацію нового клієнта однієї з лобістських компаній Вашингтона. В реєстраційних документах метою лобіювання було позначено "Coordinating VISA issues".

21 січня 2011 року пан Іванющенко знов звернувся до посольства США в Києві за американською візою. У розпорядженні "Української правди" опинився цей лист народного депутата на ім’я Генерального консула США в Україні Кетлін Хеннессі.

У своєму зверненні "регіонал" в подробицях розписує необхідність надання йому дозволу на в’їзд до Сполучених Штатів Америки.

Американская миссия серого кардинала Виктора Януковича

 

 

Зміст вищенаведеного листа розкриває завісу над тим, яким чином американські лобісти Юрія Іванющенка обійшли офіційну заборону на в'їзд народному депутату на територію Сполучених Штатів.

У зверненні Іванющенко просить про візу категорії G-2. Згідно з офіційними коментарями Держдепу, ця категорія віз надається акредитованим представникам іноземних держав "суто для роботи в рамках міжнародних організацій". Окремо підкреслюється, що ця віза не може бути використана для особистих – ділових чи інших – цілей.

У перших рядках листа Юрій Іванющенко сам пояснює, що віза необхідна йому для відвідування офісу МАГАТЕ в Нью-Йорку.

Це важлива обставина. Згідно з міжнародними нормами, Америка не має права забороняти будь-яким офіційним представникам іноземних держав відвідувати офіси підрозділів ООН, розташованих на території США. Міжнародна агенція атомної енергетики, або МАГАТЕ, входить до системи ООН з 1954 року.

Таким же чином дозвіл на участь у конференціях ООН мають отримувати навіть лідери тоталітарних режимів, яким офіційний Вашингтон забороняє в’їзд на територію США. Уряд Сполучених Штатів не може відмовити у візі ані Муамару Каддафі, ані Олександру Лукашенко, якщо мета їх візиту – участь у офіційних заходах ООН.

Втім, для отримання американської візи категорії G-2 до Консульського відділу необхідно надати два важливих документи: офіційне запрошення міжнародної організації та дипломатичну ноту країни, представник якої претендує на отримання дозволу на в’їзд.

"Українській правді" невідомо, який саме орган ООН надіслав Юрію Іванщенку запрошення.

Втім, достеменно відомо, що 15 квітня 2011 року до посольства США в Києві офіційними каналами надійшла дипломатична нота Міністерства закордонних справ України про підтвердження повноважень народного депутата представляти Україну у... МАГАТЕ.

Подальшу процедуру отримання візи Юрієм Іванющенком курувала особисто генеральний консул Посольства США в Києві Кетлін Хеннессі. 20 квітня на додаток до дипломатичної ноти МЗС вона отримала від пана Іванющенка докладний графік перебування в Нью-Йорку.

Американская миссия серого кардинала Виктора Януковича

 

 

Важливий момент: в наданому графіку окремо пояснюється необхідність додаткового дня перебування народного депутата в Нью-Йорку задля відпочинку перед від’їздом. Така деталізація – не ознака щирості "регіонала", а вимога процедури отримання візи категорії G-2. З огляду на тимчасовий термін її дії, претендент має детально пояснити кожен день свого перебування на території Сполучених Штатів Америки.

Віза була надана Юрію Іванющенку протягом шести (!) діб з моменту отримання дипломатичної ноти МЗС України. Тим не менш, джерела "Української правди" стверджують, що за цей час Юрій Іванющенко неодноразово письмово звертався до Генерального консула Посольства США в Києві прискорити опрацювання розгляду його справи.

Цікава деталь. Паспорт Юрія Іванющенка з візою з Консульського відділу посольства США під кінець робочого дня 22 квітня забрав…кур’єр Міністерства закордонних справ України.

ЮРІЙ ІВАНЮЩЕНКО І ЛОБІСТИ ЧАСІВ ЛЕОНІДА КУЧМИ

Як вже повідомляла "Українська правда", для вирішення візового питання Юрій Іванющенко звертався до лобістських послуг компанії Sidley Austin.

Інтереси Іванющенка перед лобістами представляли американські компанії Jankovic & Associates Inc та Universal Investment Group, які одночасно є посередницькими структурами у схемах реалізації української зброї Міністерству оборони Іраку.

Згідно з інформацією "Української правди", отриманою з відкритих джерел, аби допомогти Іванющенку, юристи Sidley Austin контактували зі співробітниками Державного департаменту США. Зокрема, компанія листувалася з юридичним радником Держдепу Харольдом Кохом, помічниками державного секретаря Дженіс Якобс та Філіпом Гордоном.

Зрештою, питанням опального регіонала займалась і радник та керівник апарату Гіларі Клінтон Шеріл Мілз.

Американская миссия серого кардинала Виктора Януковича

 

 

 

Скільки отримала фірма Sidley Austin від Іванющенка, поки невідомо – звіт компанії до бази даних ще не потрапив. Лише за телефонні переговори, копіювання та документообіг в рамках справи Іванющенка вони виставили рахунок на 433 долари 71 цент.

Але візою для Іванющенка займалася не лише фірма Sidley Austin.

На даний момент в Управлінні державних архівів Конгресу США "Українській правді" вдалося знайти чотири офіційно зареєстрованих документи, за якими компанія Universal Investment Group (UIG) в інтересах Іванющенка отримувала лобістські послуги з візових питань.

Мустафа Найем

За матеріалами: Українські Новини
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3561
 0,0408
0,10
EUR
1
42,3983
 0,0624
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2960  0,04 0,09 39,8444  0,03 0,07
EUR 42,2200  0,04 0,10 42,9672  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4300  0,05 0,13 39,4500  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес