Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

"Украина для людей". Резиденцию Януковича "отремонтировали" за 33 миллиона

23:54 22.02.2011 |

Політика, Україна

У липні 2010-го прем’єр Микола Азаров заборонив всім чиновникам використовувати кошти держбюджету на ремонт приміщень. Криза, безгрошів'я, маємо заощаджувати, бо позичаємося в МВФ... Приблизно такі аргументи виголошував Азаров.

Однак, що не дозволено бику, дозволено кесарю. Наприкінці 2010 року Віктор Янукович вирішив відремонтувати державну резиденцію "Синьогора" в Карпатах, що коштувало стабілізаційному фонду держбюджету понад 33 мільйони гривень.

Напевно, чимало лідерів європейських країн, яких Янукович любить повчати боротьбі з корупцією, здивувався би звичкам президента, чия країна посідає друге місце за боргами МВФ.

Після нас хоч потоп

20 грудня 2010 на порталі державних закупівель з'явилося оголошення про замовлення Державним управлінням справами ремонту державної резиденції "Синьогора". На суму 33089.44 грн. Виконавець робіт - підприємство "Гарант" Українського товариства глухих.

Здавалося би, 33 тисячі - сума незначна, навіть смішна для масштабів президента. Щоправда, в кінці оголошення була приписана додаткова інформація. І з неї випливає, що йдеться про трохи інше - загальна вартість ремонту становить 33089,438 тис. грн.

Тобто під невинну цифру у 33 тисячі зашифровано 33 мільйони.

І саме сума в розмірі 33 мільйонів гривень значиться в обґрунтуванні відмови від проведення відкритого тендеру, яке підготувала державна організація "Резиденція "Синьогора", що входить до складу Державного управління справами.

"Очікувана вартість робіт згідно з кошторисною документацією з урахуванням ПДВ становить 33089,438 тис. гривень, у тому числі на 2010 рік - 9856,138 тис. гривень", - сказано в документі.

"Украина для людей". Резиденцию Януковича "отремонтировали" за 33 миллиона

З цього листа можна дізнатися, навіщо майже новій резиденції ремонт, коштів якого вистачило би на місячне утримання пенсіонерів в одному з невеликих обласних центрів.  

Отож, як ідеться в обгрунтуванні ДУС, процедуру закупівлі в одного учасника застосували ледь чи не через форс-мажорні обставини.

"Терміновість закупівлі робіт обумовлена стислими строками їх здійснення та проведенням в кінці грудня 2010 року на об'єктах Державної організації "Резиденція "Синьогора" офіційних заходів за участю президента України та необхідністю створення належних умов для роботи, проживання та відпочинку на об'єктах Державної організації "Резиденція "Синьогора".

"Украина для людей". Резиденцию Януковича "отремонтировали" за 33 миллиона"Украина для людей". Резиденцию Януковича "отремонтировали" за 33 миллиона

Цікаво, що на сайті президента не повідомлялося про жодні "офіційні заходи", які проводив Янукович під час новорічних канікул у Карпатах.

Окрім того, проведення ремонту ДУС аргументував ще і тим, що резиденція постраждала від стихійних лих.

"Виникнення термінової потреби в закупівлі робіт з капітального ремонту, у тому числі необхідних для оперативної негайної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (...),обрана процедура закупівлі робіт в одного учасника - Підприємство "Гарант" Львівської обласної організації Українського товариства глухих", - йдеться в обґрунтуванні Держуправління справами.

Справді, паводки для Західної України - не дивина. Але жодного разу підтоплення "Синьогори" не потрапило до новин чи інформаційних повідомлень.

Починаючи з 2008 року, масштабних паводків в Україні не було. Ніхто з журналістів, які влітку 2009 року побували в "Синьогорі" разом з тодішнім президентом Ющенком і прожили там кілька днів, не писали про якісь пошкодження резиденції.

Єдиний раз про паводок згадали, коли проти екс-директора "Синьогори" Михайла Кучера, який працював тут при Ющенку, порушили кримінальну справу за будівництво сауни на суму понад 1,18 мільйона гривень, що нібито повинні були піти на ремонт сусіднього з резиденцією пансіонату, пошкодженого паводком 2008 року.

Щоб дізнатися, які саме наслідки "техногенного і природного характеру" ліквідовували в "Синьогорі" за 33 мільйони, "Українська правда" звернулась за коментарем до керівника підприємства "Гарант" Ганни Прочак.

Однак пані Прочак не змогла нічого повідомити про те, що саме "Гарант" робив у президентській резиденції, і порадила звернутися до прораба будівництва Івана Щердея.

Він виявився небалакучим. Почувши перший раз про державну резиденцію, прораб сказав, що сідає в потяг і не може говорити. А через день взагалі відмовився від спілкування.

"Я вас не знаю, хто ви і звідки. Керівництво мені про вас нічого не говорило, тому і розповідати нічого не буду", - такою короткою була розмова з прорабом реконструкції "Синьогори".

Після невдалих спроб "Українська правда" направила запити керівнику ДУС Андрію Кравцю та тій же керівниці підприємства "Гарант" Львівської обласної організації Українського товариства глухих Ганні Прончак.

Ми намагалися отримати офіційний коментар, що ж було пошкоджено в державній резиденції і навіщо їй знадобився екстрений 33-мільйонний ремонт. Незважаючи на те, що запити були відправлені 19 січня, жодної відповіді на них у встановлений законодавством термін редакція не отримала.

Сторінка 1 з 2 | Наступна сторінка
За матеріалами: Українська правда
 
Олег
23.02.11, , инфо
Цікаво скільки заплатили за цю статтю автору?

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес