Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Одинадцять друзів Роналду. Як Саудівська Аравія підірвала трансферний ринок літа

17:08 14.08.2023 |

Бізнес

 

У січні п'ятиразовий володар "Золотого м'яча" Кріштіану Роналду відкрив Скриньку Пандори своїм переходом до аравійського "Аль-Насра". Тепер маршрут на Близький Схід став звичним для зірок європейського футболу.

Коротко про десятку найдорожчих трансферів літа в чемпіонаті Саудівської Аравії - у матеріалі РБК-Україна.

Колективи аравійської Про-ліги в літнє трансферне вікно витратили на нових виконавців майже 500 млн доларів. Коли ж до цієї колосальної суми додати виплати посередникам, підйомні для футболістів і майбутні витрати на зарплати, то підтвердиться припущення - можливості цього чемпіонату обмежені хіба небом. Витратити 20+ мільйонів на одного стало дрібницею для низки аравійських клубів.

Каліду Кулібалі ("Аль-Хіляль", 23 млн євро*)

Торік сенегалець нарешті зміг покинути "Наполі" заради омріяної АПЛ. Утім, сезон у складі "Челсі" став для Кулібалі холодним душем. І справа не в легендарній британській погоді. "Сині" повністю провалили сезон, а зірковий новачок не зміг стати світлою плямою на фоні проблем. На Близькому Сході такого не станеться.

Секо Фофана ("Аль-Наср", 25 млн євро)

Івуарійський хавбек широкому загалу маловідомий. Тож, імовірно, він опинився у столичному колективі завдяки суто ігровим якостям. У попередньому сезоні Фофана був стрижневим виконавцем сенсаційного "Ланса", який став віце-чемпіоном Франції. Інтерес до забивного центрхава проявляв "Мілан", але гроші перемогли.

 

Аллан Сен-Максімен ("Аль-Ахлі", 27,2 млн євро)

А ось поява колишнього лідера "Ньюкасла" в Аравії дивувати не повинна. Акцент варто зробити на прикметнику "колишній". Команда Едді Хау потрапила до Ліги чемпіонів фактично без допомоги Сен-Максімена. Втративши роль першого хлопця на "Сент-Джеймс Парк", француз захотів нового виклику. А тут і "Аль-Ахлі" з'явився.

Жота ("Аль-Іттіхад", 29,1 млн євро)

Наймолодший у десятці топ-трансферів. Португальцю лише 24, тож його після двох яскравих сезонів у "Селтіку" чекали де завгодно, але не на Близькому Сході. Та виявилося, що матеріальне для Жоти важливіше за духовне. Принаймні інакше пояснити вояж до Аравії зірки, яка сходить, без дебюту в збірній складно.

Садьйо Мане ("Аль-Наср", 30 млн євро)

Зате з переходом капітана збірної Сенегалу все зрозуміло. Йому 31, прем'єрний сезон у "Баварії" вийшов посереднім, а після скандалу з бійкою у роздягальні працевлаштуватися в Європі було б складно. Натомість в Аравії тиску преси, фанатів і роздягальні рівня Мюнхена навряд варто очікувати бодай колись.

 

Ріяд Марез ("Аль-Ахлі", 35 млн євро)

Тим часом лідер алжирської збірної поїхав на Близький Схід на вершині світу. Марез у складі "Манчестер Сіті" оформив требл і вже назавжди потрапив у фольклор фанатів "містян". У такій ситуації дорікати за вибір нового клубу - ознака поганого тону. Забивний вінгер заслужив спокійне завершення кар'єри.

Сергєй Мілінковіч-Савіч ("Аль-Хіляль", 40 млн євро)

Точно розчарував персональних уболівальників сербський чарівник м'яча. Балканця роками відправляли в різноманітні європейські гранди - від "Ювентуса" до МЮ. Та щоразу Мілінковіч-Савіч залишався в "Лаціо" та тягнув римлян угору. Тепер же без особливих здобутків хавбек поїхав наповнювати мішки з грішми.

Фабінью ("Аль-Іттіхад", 46,7 млн євро)

Несподіваним став переїзд до Аравії хавбека збірної Бразилії. Гаразд, Юрген Клопп затіяв перебудову "Ліверпуля". Та попит на його послуги в Європі був би чималим. Однак, як істинний бразилець Фабінью обрав "фестивальний" шлях. Спека, пісок, розмірений темп життя - доволі схоже на батьківщину зірки.

 

Рубен Невеш ("Аль-Хіляль", 55 млн євро)

Трансфер португальця служить гарною ілюстрацією на тему порятунку шаленими аравійцями європейських "бідняків". Цьогоріч через вимоги фінансового фейр-плей "Вулвз" змушений влаштувати розпродаж. На щастя англійців, на Близькому Сході почали надувати футбольну бульбашку, тож діру в казні вдасться залатати.

Малком ("Аль-Хіляль", 60 млн євро)

Найдорожчим придбанням літа в Про-лізі Саудівської Аравії несподівано став утікач із чемпіонату країни-агресора. Малком колись не заграв у "Барселоні", тож каталонці радо відпустили бразильця в "Зеніт". Там він залишився навіть тоді, коли всі втікали. Але при першій нагоді змінив довгий рубль на довжелезний ріал.

Бонус. Карім Бензема ("Аль-Іттіхад", вільний агент)

Компанія друзів Роналду буде неповною без істинного соратника португальця. Французький форвард провів пліч-о-пліч із "піонером" Аравії багато сезонів, але по-справжньому розквітнув, коли Роналду покинув "Реал". Із піренейцем, проте, багато спільного. Бензема після завоювання всіх можливих трофеїв і "Золотого м'яча-2022" теж нікому нічого не винен та може спокійно заробляти на безбідну старість собі й дітям.

 

* - за даними порталу Transfermarkt

За матеріалами: РБК-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес