Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Qualcomm звернувся до Intel з приводу можливості придбати компанію

11:22 23.09.2024 |

Новини IT

 

Компанія Qualcomm звернулася до свого конкурента Intel з питанням про готовність продати бізнес. І хоча формально офіційна пропозиція не була озвучена, обговорення тривають, повідомляє The New York Times. Раніше повідомлялося, що Qualcomm розглядає можливість купити лише частину бізнесу Intel, а не всю компанію.

Ринкова вартість Intel наразі становить близько $93 мільярдів, попри те, що її акції впали майже на 40% за останній рік, а після оголошення результатів останнього фінансового кварталу, акції впали на 30% за один день. Тим часом ринкова капіталізація Qualcomm, чиї акції зросли на 55%, становить $169 мільярдів. З огляду на ці цифри, будь-яке придбання буде дорогим і складним.

Можливість придбання Qualcomm компанії Intel здавалася б немислимою ще десять років тому. Однак нещодавні проблеми Intel, в тому числі втрачені можливості в продажах мобільних чипів і відставання від NVIDIA на ринку штучного інтелекту, послабили колись одну з найбільших компаній Кремнієвої долини. Технологія виробництва Intel, яка колись була провідною в галузі, також відстала від тайванської TSMC.

На початку серпня Intel оголосила про квартальні збитки в розмірі $1,6 мільярда доларів і плани скоротити 15 000 робочих місць. Нещодавно компанія також призупинила плани будівництва нових заводів у Німеччині та Польщі, попри те, що була найбільшим запланованим одержувачем федерального фінансування за законом CHIPS та лише нещодавно отримала додаткове фінансування в розмірі $3 млрд.

Компанія Qualcomm зі штаб-квартирою в Сан-Дієго є лідером у галузі мобільних технологій і постачає чипи для флагманських смартфонів таких великих гравців, як Samsung. На відміну від Intel, Qualcomm працює як "безфабричний" розробник чипів, тобто не має власних заводів і не керує ними. Це робить малоймовірним, що Qualcomm буде зацікавлена у придбанні виробничих активів Intel, які дорого утримувати. Замість цього, вона може бути більш зосереджена на можливостях Intel у розробці чипів та досвіді продажів.

Колишній керівник Qualcomm Патрік Літтл, який зараз є генеральним директором SiFive, стартапу в Кремнієвій долині, що спеціалізується на розробці мікропроцесорів, зазначив, що придбання конструкторських операцій Intel може значно прискорити зростання Qualcomm у тих сферах, де в іншому випадку їй, можливо, знадобилося б розвивати експертизу з плином часу.

Будь-яка потенційна угода буде піддаватися ретельній антимонопольній перевірці та перевірці з погляду національної безпеки, враховуючи важливість Intel для оборонних застосувань і всієї американської напівпровідникової промисловості. Обидві компанії відмовилися коментувати це питання, і залишається невизначеним, чи відбудеться пропозиція про угоду.

За матеріалами: mezha.media
Ключові теги: Intel
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2085
 0,0562
0,14
EUR
1
45,9598
 0,2360
0,51

Курс обміну валют на вчора, 11:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9315  0,06 0,14 41,5685  0,09 0,21
EUR 45,8085  0,09 0,20 46,5319  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2400  0,06 0,15 41,2600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес