Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Військові США внесли DJI до чорного списку, як «китайську військову компанію»

09:34 12.10.2022 |

Новини IT

 

Міністерство оборони США опублікувало список компаній, які, на його думку, становлять загрозу національній безпеці країни через їхні зв'язки з китайським урядом. У цей список була включена і компанія DJI - найбільший у світі виробник дронів.

«Ми маємо намір протидіяти стратегії злиття військових та цивільних компаній КНР, яка підтримує цілі модернізації Народно-визвольної армії Китаю (НОАК) шляхом забезпечення її доступу до передових технологій та досвіду, які набувають і розробляють цивільні компанії, університети та дослідницькі програми КНР, - пише оборони США у своїй заяві. - Розділ 1260H наказує Міністерству почати виявляти, серед іншого, учасників військово-цивільного синтезу, які прямо чи опосередковано працюють у Сполучених Штатах».

Компанія DJI прокоментувала своє включення до «чорного списку» військовими США: «DJI стоїть окремо як єдина компанія-виробник дронів, яка чітко засуджує та активно перешкоджає військовому використанню своєї продукції, включаючи припинення всіх ділових операцій у Росії та Україні, щоб спробувати захистити наші дрони від конфлікту цих країнах. Компанія DJI не підпадає під жодну з категорій, встановлених законом для включення до цього чорного списку. Наша компанія не є військовою ні в Китаї, ні в США, ні деінде. DJI ніколи не розробляла та не виробляла обладнання військового призначення, а також ніколи не просувала та не продавала свою продукцію для військового використання у будь-якій країні. Натомість ми завжди розробляли продукти на користь суспільства та порятунку життів».

Це лише останній приклад боротьби влади США із компанією DJI. У 2020 році компанія була внесена до "Чорного економічного списку", що позбавило її можливості вести бізнес з американськими компаніями. У 2021 році високопосадовець Федеральної комісії зв'язку закликав додати DJI до «Забороненого списку» FCC, що не дозволило б їй продавати свою продукцію в США. Минулого року DJI, поряд із сімома іншими китайськими компаніями, було додано до списку «китайських компаній військово-промислового комплексу» Казначейства США.

Незважаючи на заборони і чорні списки, офіційні представники Міністерства внутрішньої безпеки США і ФБР визнають, що їхні співробітники, як і раніше, використовують дрони DJI. Таким чином, неясно, з якими наслідками зіткнеться компанія після включення до цього списку.

За матеріалами: 3DNews
Ключові теги: США, Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на вчора, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес