Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У Росії заблокували месенджер Discord. Його використовували на фронті

 BBC

У Росії заблокували Discord - месенджер, який спочатку був популярним серед геймерів, а під час російсько-української війни його почали активно використовувати військовослужбовці.

У Роскомнагляді стверджують, що адміністрація месенджера порушує вимоги законодавства РФ і не видаляє протиправні матеріали.

Як повідомили у відомстві, доступ до Discord обмежений "для запобігання використанню месенджера в терористичних та екстремістських цілях, вербування громадян для їх вчинення, продажу наркотиків у зв'язку з розміщенням протиправної інформації".

"Влада закликала Discord видалити нелегальний контент, але відповіддю була бездіяльність, яка і призвела до блокування", - заявив ТАСС заступник голови комітету Держдуми з інформполітики Антон Горєлкін.

Проблеми з роботою Discord російські користувачі почали помічати у середині вересня. У вівторок, ще до того, як Роскомнадзор оголосив про блокування, кількість скарг різко зросла. 27 вересня газета "Коммерсант" писала, що месенджер можуть заблокувати "найближчими днями" через порушення російського законодавства.

30 вересня суд у Москві оштрафував Discord за "невидалення забороненої інформації", а наступного дня в Роскомнагляді заявили, що направили адміністрації месенджера вимоги видалити 947 "протиправних матеріалів".

За твердженням відомства, серед цих матеріалів були зокрема дитяча порнографія та "заклики до екстремізму", проте низку сторінок так і не видалили. Роскомнагляд вимагає від Discord видалити майже тисячу матеріалів на тлі повідомлень про можливе блокування

Discord спочатку створювали для геймерів та кіберспортсменів, оскільки він дозволяє обмінюватися голосовими повідомленнями в режимі реального часу.

З початком пандемії Covid-19 платформа стала позиціонувати себе як універсальна, кількість її користувачів різко зросла.

Месенджер популярний серед військових по обидва боки фронту в Україні.

Про використання Discord у командних пунктах ЗСУ для управління військовими операціями ЗМІ писали влітку 2023 року.

Крім того, як зазначає російське видання "Медуза", інтерфейс месенджера можна регулярно бачити у відеороликах, знятих у штабах підрозділів та з'єднань російської армії.

Чому воєнкори скаржаться на блокування Discord

Месенджер Discord військові РФ використовували зокрема для трансляції відео з безпілотників та голосових чатів.

Після його блокування російські провоєнні блогери та "воєнкори" у соцмережах почали скаржитися на те, що це завдасть шкоди військовим Росії на фронті.

"Платформа Discord часто використовується російською армією для організації управління бойовими діями в зоні СВО. Таким чином, це чергове рішення за останній час, яке потенційно може вплинути на бойовий потенціал армії", - написав канал "Военный осведомитель".

"На пунктах управління десятків з'єднань впали трансляції з безпілотників, які працюють через закриті кімнати Дискорд. Таким чином, відкинувши всіх на рівень березня 2022 року", - йдеться у повідомленні телеграм-каналу "Тройка".

"Рішенням заблокувати в Росії Дискорд цивільні чиновники завдали шкоди фронту, через що, швидше за все, збільшилися втрати серед наших бійців і техніки, - написав у телеграмі провоєнний блогер Роман Альохін. - І начхати на фронт, начхати на втрати, на те, що людей у ​​нас на фронті не сказати, що достатньо".

Відео на тему:


Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1934
 0,0178
0,04
EUR
1
45,1274
 0,1163
0,26

Курс обміну валют на сьогодні, 11:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8676  0,04 0,10 41,4900  0,01 0,03
EUR 45,0686  0,04 0,08 45,7262  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2000  0,03 0,06 41,2150  0,03 0,06
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес