Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом до санкцій проти роспропагандистів

 

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, присвячену пропаганді та свободі інформації в Європі, в якій закликала запровадити санкції проти російських пропагандистів та визнати Російську православну церкву інструментом впливу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як повідомив член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко, за резолюцію проголосували 117 делегатів, 14 були проти і п'ять утрималися. Слід зазначити, що з 14 парламентарів, які голосували проти, п'ятеро - італійці.

У резолюції, текст якої розміщено на сайті ПАРЄ, сказано, що Парламентська асамблея занепокоєна повсюдним поширенням пропаганди, яка спрямована на упереджене формування громадської думки, ставить під загрозу належне функціонування демократичних систем і загрожує спільним цінностям та людській гідності.

"Така шкідлива пропаганда включає в себе як пропаганду, яка є незаконною, так і пропаганду, яка, хоча і не заборонена, але може зашкодити розвитку вільних думок та усвідомленій участі громадян у публічних дебатах та прийнятті рішень через неетичні методи комунікації, включаючи дезінформацію та інструменти психологічної маніпуляції", - йдеться у резолюції.

Водночас у ПАРЄ наголосили, що боротьба зі шкідливою пропагандою не повинна стати приводом для цензури.

"Асамблея визнає, що для авторитарних режимів, таких як Російська Федерація, пропаганда є невід'ємною частиною їхньої війни проти демократії. Російський державний телеканал RT (раніше відомий як "Russia Today") та його всесвітня мережа, а також "фабрики тролів" є частиною ширшої стратегії з дестабілізації європейських демократій та впливу на політичні процеси.

Асамблея також... повторює свій заклик визнати, що Російська православна церква використовується як інструмент російського впливу і пропаганди кремлівським режимом", - йдеться у тексті поправки, авторами якої виступили члени української делегації у ПАРЄ.

Асамблея також закликала "запровадити цільові санкції проти російських ЗМІ, таких як RT та його афілійованих осіб, оскільки їхня діяльність порушує журналістську етику і має розглядатися як загроза національній безпеці держав-членів".

Нагадаємо, Міністерство фінансів США в п'ятницю, 13 вересня, оголосило про так звані блокуючі санкції проти російської медіагрупи "Россия сегодня" та її генерального директора Дмитрія Кисельова.

Про нові санкції стало відомо після того, як Вашингтон публічно звинуватив RT у роботі на російську розвідку та збір коштів на фінансування російської армії в Україні.

Паралельно США, Британія та Канада оголосили про дипломатичну кампанію з викриття втручання російських пропагандистів у демократичні процеси по всьому світу.

Раніше Міністерство фінансів США наклало санкції на менеджмент RT та пов'язані з ним компанії через спробу втручання в американські президентські вибори.

Ключові теги: ЄС, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2476
 0,0277
0,07
EUR
1
45,7106
 0,4433
0,96

Курс обміну валют на сьогодні, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0325  0,16 0,38 41,5425  0,02 0,05
EUR 45,7250  0,05 0,11 46,4300  0,03 0,06

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2600  0,04 0,10 41,2900  0,04 0,10
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес