Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

По всій Німеччині провели рейди проти групи інтернет-тролів

 

У вівторок вранці Федеральне відомство кримінальної поліції (BKA) провело обшуки в будинках підозрюваних членів групи інтернет-тролів NWO по всій Німеччині.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Членів групи звинувачують у тому, що вони "діяли як ватажки злочинної організації, метою якої було вчинення злочинів", йдеться в заяві BKA. Серед іншого, звинувачення включають систематичні кіберзнущання і кіберпереслідування.

В рамках операції, проведеної спільно з прокуратурою Франкфурта-на-Майні, Федеральне відомство кримінальної поліції рано вранці обшукало десять квартир у Баварії, Берліні, Бранденбурзі, Баден-Вюртемберзі, Гессені та Нижній Саксонії. Наразі ведеться розслідування щодо десяти підозрюваних, а також конфісковано численні електронні пристрої та носії інформації.

"Цією акцією ми хотіли показати, що ми не просто розглядаємо окремі злочини у сфері кіберпереслідування, а вживаємо заходів проти групи як злочинної організації, оскільки вона також діє систематично і організовано проти своїх жертв", - говорить Бенджамін Краузе, прессекретар Центрального управління по боротьбі з інтернет-злочинністю при прокуратурі Франкфурта-на-Майні.

У квітні політичний журнал ARD Kontraste та Spiegel вперше всебічно висвітлили внутрішню роботу групи та її системний підхід. Члени NWO (англ. New World Order - Новий світовий порядок) організовують свої дії в закритих чат-групах.

Група стоїть за серією погроз вибухів у жовтні 2023 року, які були спрямовані, зокрема, на аеропорти, Deutsche Bahn та штаб-квартиру партії СДПН. Через листи з погрозами, деякі з яких були надіслані від імені ХАМАС, у багатьох школах були тимчасово скасовані заняття.

Члени угруповання, яке діє вже понад шість років, зламують, викрадають і поширюють приватні дані жертв, щоб систематично залякувати їх і викривати в Інтернеті. Угруповання також відповідальне за численні так звані swatting-атаки. Зловмисники використовують неправдиву інформацію, щоб викликати поліцію або пожежників до жертв. Жертвами таких нападів також ставали політики та численні інтернет-зірки.

Влада також звинувачує угруповання в тому, що воно спеціально обирає жертвами "вразливих людей або людей з когнітивними порушеннями", наприклад, щоб "змусити їх відмовитися від присутності в Інтернеті". Крім того, стверджується, що в мережі публікувалися матеріали підбурювального змісту та символіка неконституційних організацій.

Як повідомлялося, співробітники чеської поліції проводять розслідування через електронний лист з погрозами, автор якого повідомляє сотні шкіл у Чеській Республіці про те, що вони заміновані.

Нагадаємо, вранці 2 вересня поліція Литви зареєструвала низку повідомлень про отримання електронних листів російською мовою з погрозами підірвати навчальні заклади.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2640
 0,1664
0,40
EUR
1
45,5431
 0,0809
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8896  0,11 0,26 41,4704  0,08 0,18
EUR 45,2466  0,10 0,22 45,9552  0,02 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2550  0,18 0,44 41,2800  0,19 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес