Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ставлення росіян до Путіна погіршилося: причиною стала операція ЗСУ у Курській області

 

З того часу, як ЗСУ два тижні тому розпочали операцію в Курській області, ставлення росіян до Путіна погіршилося. Про це свідчить аналіз соцмереж та інших постів в інтернеті.

Передає РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Посилаючись на аналіз компанії FilterLabs AI, видання пише, що у багатьох публікаціях в інтернеті стверджують, що операція ЗСУ є провалом уряду РФ, зокрема російського диктатора Володимира Путіна.

Оскільки оцінити реальну громадську думку в РФ складно, FilterLabs відстежує коментарі на сайтах соцмереж, інтернет-пости та сайти новин, використовуючи комп'ютерну модель для аналізу настроїв, виражених простими росіянами.

Так, згідно з аналізом, позитивне ставлення до Путіна похитнулося ще минулого року, коли під керівництвом голови ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина було здійснено військовий заколот. Але зміна настроїв стала більш різкою у ті дні, коли ЗСУ розпочали операцію в Курській області на заході Росії.

"Реакція Путіна на вторгнення була розцінена у найкращому разі як неадекватна, а в гіршому - як образлива", - заявив генеральний директор FilterLabs Джонатан Тойбнер.

Як повідомляється, ставлення до російського диктатора залишається більш позитивним у Москві, де Росія жорсткіше контролює ЗМІ та суспільні дискусії. Але й там думка про Путіна погіршилася, хоч і не так швидко, як в інших регіонах країни. Відповідно до аналізу, у глибинці Росії зростає розчарування у Кремлі.

Американські чиновники попередили, що ще зарано судити про те, чи буде збиток, завданий репутації Путіна, довгостроковим. За їх словами, авторитет Путіна в Росії швидко відновився після того, як Пригожин припинив заколот, а російський диктатор у свою чергу постійно демонструє здатність маніпулювати громадською думкою про себе.

Проте постійна втрата популярності може ускладнити можливості Кремля вести війну в Україні. Зокрема, настрої щодо Путіна різко впали саме в тих регіонах РФ, де Кремль зосереджує свої зусилля щодо набору до армії. Зазначається, що стратегія Кремля у сфері вербування залежить від здатності керувати сприйняттям війни.

"Якщо престиж і популярність Путіна впадуть у цих ключових регіонах (особливо якщо росіяни відчують, що війна йде погано), Кремлю буде складніше поповнити свої військові лави", - йдеться в аналізі FilterLabs.

Кремль продовжує впливати на те, як національні ЗМІ РФ висвітлюють війну, і лише деякі з них оприлюднюють помітні матеріали. Проте регіональні видання новин менш схильні прикрашати новини.

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2881
 0,0094
0,02
EUR
1
45,9826
 0,0846
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:43
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9160  0,09 0,21 41,5220  0,07 0,17
EUR 45,5212  0,04 0,09 46,2480  0,05 0,12

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,10 0,24 41,2150  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес