Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Китай будує найбільший десантний корабель у світі: в США стурбовані прискоренням виробництва

 

Китай прискорив будівництво десантного корабля класу 076 на острові Чаншін біля Шанхаю. Новий військовий корабель, відомий як клас "Юньнань", може бути спущений на воду вже у 2025 році та може вважатися одним із найбільших у світі, що стурбувало США та інші країни.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Reuters.

Видання зауважило, що в той час, як Китай будує один з найбільших у світі військових кораблів у коротший термін, США та європейські країни витрачають час на модернізацію старих фрегатів або есмінців.

Журналісти наводять дані військово-морської розвідки США. Згідно з ними загальна потужність кораблебудування Китаю наразі більш ніж у 632 рази перевищує американську. Примітно те, що Пекін також може залучити десятки додаткових верфей для збільшення темпів будівництва.

За останні 10 років Китай більш ніж удвічі збільшив свій флот есмінців з керованими ракетами - до 42 одиниць, а також спустив на воду 23 нових есмінців. Видання зазначає, що США за той самий період побудували лише 11.

З 2017 року Китай побудував 8 ракетних крейсерів, у той час, як США - жодного. Журналісти припустили, що це й викликає в американських чиновників найбільші занепокоєння.

Цей значний військово-морський виробничий потенціал КНР підтримується ще більшим сектором цивільного суднобудування. У матеріалі зазначається, що у 1999 році на китайські верфі припадало лише 5% світового тоннажу торгових суден щороку, тоді як зараз ця частка становить понад 50%.

У 2023 році китайські верфі залучили майже 60% нових замовлень на торгові судна. Це, як зауважили в Reuters, різко контрастує з темпами будівництва у США, які щороку виробляють лише 15-25 нових торговельних суден, що становить менш як 5% від загальної кількості у світі.

Швидкість будівництва китайського флоту та зростання його чисельності, що вже перевищує флот США за кількістю кораблів, викликають стурбованість західних партнерів. Зокрема, зростає занепокоєння через можливу загрозу конфлікту навколо Тайваню.

Як пише Reuters, американські офіційні особи стверджують, що лідер Китаю Сі Цзіньпін наказав своїм військовим бути готовими до проведення операції з вторгнення на Тайвань до 2027 року. Журналісти зазначили, що наразі Пекін заперечує ці припущення.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомляло, що тайванський уряд готує своїх громадян до ймовірного вторгнення Китаю.

Нещодавно стало відомо, що влада КНР взяла на себе зобов'язання не застосовувати ядерну зброю першою, проте вони може зміцнювати свій ядерний арсенал.

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1190
 0,1264
0,31
EUR
1
44,8855
 0,0765
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 11:01
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7360  0,06 0,15 41,3088  0,04 0,09
EUR 44,5280  0,06 0,14 45,2212  0,05 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0800  0,13 0,31 41,0950  0,10 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес