Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Естонія запровадила посилений контроль на кордоні з Росією

 

Естонія запровадила посилений митний контроль на кордоні з Росією. З четверга, 8 серпня, набуло чинності рішення уряду в Таллінні щодо всіх прикордонних пунктів на естонському-російському кордоні - у Нарві, Лухамаа та Койдулі. Заходи пов'язані з виконанням санкцій щодо Росії та спрямовані на те, щоб унеможливити ввезення до РФ санкційних товарів, повідомляє естонська телерадіокомпанія ERR з посиланням на уряд Естонії.

"Часто місцем призначення в декларації вказують треті країни, але ми цьому не віримо. І практика показує, що на шляху до пункту призначення - який переважно знаходиться в країнах Азії - цей товар зупиняється на півдорозі, десь серед російських полів", - цитує ERR міністра фінансів Юргена Лігі. За його даними, серед таких товарів є предмети військового чи подвійного призначення.

Перевірятимуть усіх, хто виїжджає з Естонії до Росії

Посилений контроль означає, що кожен, хто виїжджає з Естонії, на кордоні з РФ проходитиме перевірку, пояснив Лігі. "Якщо говорити про пасажирів, то насамперед це виражатиметься у візуальному контролі та опитуванні. При виникненні підозр може вибірково здійснюватися додатковий огляд особистих речей аж до огляду за допомогою рентгена", - додав він. При цьому транспортні засоби також оглядатимуться за допомогою рентгена, а товари за необхідності вивантажуватимуть.

Як вказали в естонській митниці, всі, хто виїжджає з Естонії в РФ, контактуватимуть з митним інспектором, який проводитиме опитування, оглядатиме багаж і при необхідності ретельніше перевірятиме товари та речі, що перевозяться. Підвищена увага приділятиметься транспортним засобам, повідомив керівник відділу митного контролю Податково-митного департаменту Вольдемар Лінно. "Реалізація санкцій є пріоритетом номер один у сфері митної справи, а передача в Російську Федерацію будь-яких товарів, що використовуються для ведення бойових дій, перебуває під особливою увагою митниці", - цитує його слова ERR.

Виконання санкцій ЄС

Рішення про посилення митного контролю на кордоні з РФ уряд Естонії ухвалив 1 серпня. Естонія має зробити все можливе, щоб запобігти транзиту санкційних товарів та їх ввезенню до Росії, а також зміцнити національну безпеку, заявив прем'єр-міністр Крістен Міхал. "Спроби обійти санкції та провезти заборонені товари через наші кордони, на жаль, тривають, як і жорстока війна, розв'язана Росією проти української держави та народу. Запровадивши повний контроль товарів, ми зменшимо можливості Росії обходити санкції та підтримувати на ходу свою військову машину", - додав він.

У Таллінні також припустили, що збільшення часу проходження митного контролю може призвести до скорочення кількості перетинів кордону Естонії та РФ.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,9847
 0,0534
0,13
EUR
1
44,7676
 0,0255
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 09:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6735  0,07 0,18 41,2700  0,09 0,22
EUR 44,4647  0,05 0,12 45,1747  0,11 0,24

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9550  0,02 0,05 40,9950  0,00 0,00
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес