Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

США створять командування об'єднаних сил у Японії

 

Японія і США розширюють співпрацю у сфері оборони та безпеки. В Японії створять новий штаб об'єднаних сил під командуванням США, якому буде передано функції оперативного командування 54 тисячами військовослужбовців, наголошується в заяві, опублікованій у неділю, 28 липня, за підсумками зустрічі в Токіо у форматі "2+2" за участю держсекретаря США Ентоні Блінкена, глави Пентагону Ллойда Остіна, міністрів закордонних справ і оборони Японії Йоко Камікави і Мінору Кіхари.

Як передбачається, це рішення зробить армії обох країн більш гнучкими на випадок ескалації криз навколо Тайваню і на Корейському півострові. Наразі американські війська в Японії підпорядковуються Індо-Тихоокеанському командуванню на Гаваях, розташованому за 6500 км з 19-годинною різницею в часі.

Критика дій Росії та Китаю

Крім того, представники США і Японії рішуче розкритикували дії РФ і Китаю у військовій сфері. У заяві вказується на нарощування "провокаційного стратегічного військового співробітництва Росії з КНР", яке передбачає спільні операції і навчання в безпосередній близькості від Японії і підтримку Китаєм російської оборонно-промислової бази.

Водночас зовнішню політику Пекіна "спрямовано на зміну міжнародного порядку у власних інтересах коштом інших", наголосили американські та японські міністри. У заяві також висловлюється стурбованість у зв'язку з "безперервним і швидким розширенням ядерного арсеналу Китаю, яке триває без будь-якої прозорості щодо його намірів і яке КНР відмовляється визнавати, попри загальнодоступні докази".

Крім того, міністри "рішуче засудили поглиблення співпраці Росії та Північної Кореї", вказавши на закупівлю РФ північнокорейських балістичних ракет для їхнього використання проти України, що є "прямим порушенням резолюцій РБ ООН". При цьому альянс США-Японія є "наріжним каменем миру, безпеки і процвітання в Індо-Тихоокеанському регіоні та за його межами", зазначили далі учасники зустрічі.

Меморандум про співпрацю Японії, США та Південної Кореї

Перед зустріччю у форматі "2-2" відбулися тристоронні переговори за участю міністра оборони Південної Кореї Сін Вон Сіком, під час яких підписали меморандум про поглиблення співпраці у сфері безпеки. Серед іншого документ закріплює проведення щорічних тристоронніх консультацій та обмін даними щодо програми КНДР з розробки зброї масового ураження. Наступна зустріч відбудеться 2025 року в Сеулі, повідомив міністр оборони Японії Мінору Кіхара.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0980
 0,0997
0,24
EUR
1
44,6324
 0,0506
0,11

Курс обміну валют на сьогодні, 11:34
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8700  0,07 0,18 41,4728  0,10 0,24
EUR 44,3520  0,13 0,29 45,1644  0,13 0,28

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0650  0,05 0,13 41,0800  0,07 0,17
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес