Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Російський центробанк готується до повного припинення торгів доларами

 

Банк Росії розглядає можливість подальших обмежень на обіг у країні ключових світових валют, торги якими вже зупинилися на біржі через санкції США. Так, у стресовий прогноз розвитку валютного ринку центробанк РФ включив сценарій, за якого торгувати доларами в Росії не зможе практично ніхто, а на позабіржовому ринку, де зараз здійснюються операції, залишаться лише два банки.

Про це йдеться в матеріалах російського центробанку, де описана методологія визначення офіційних валютних курсів, передає The Moscow Times.

Наразі центробанк РФ вираховує офіційні курси за операціями, які банки проводять між собою поза біржею: для цього використовуються транзакції, здійснені до 15:30 за московським часом. При цьому угоди за занадто низьким або надто високим курсом відсікаються, щоб виключити маніпулювання ринком.

У стресовому сценарії Центробанк РФ припускає, що у валютному ринку зможе брати участь дуже мала кількість банків (менше трьох). У цьому випадку враховуватимуться угоди не лише поточного дня, а й попереднього. Джерело, близьке до одного з великих банків, заявило, що такий сценарій малоймовірний, але його важливо описати "з методологічної точки зору".

Як повідомлялося, "Московська біржа" 13 червня припинила операції з доларами та євро після того, як Мінфін США вніс її до чорних списків разом із ключовими розрахунковими структурами - Національним кліринговим центром та Національним розрахунковим депозитарієм.

Центробанк Росії "враховує ризик", що можливо доведеться зупинити торги й китайським юанем, визнала 4 липня голова регулятора Ельвіра Набіулліна.

За даними джерел Bloomberg, близьких до центробанку РФ, там побоюються, що від співпраці з біржею поступово відмовлятимуться китайські банки, які аже обмежують розрахунки з Росією через загрозу американських санкцій.

На початку липня стало відомо, що великі гравці біржових торгів китайським юанем - китайські банки, які продовжують працювати з Росією, - залишають "Московську біржу", яка потрапила під санкції США.

15 липня Центробанк Росії оголосив, що зупиняє публікацію статистики позабіржового валютного ринку. Опубліковані дані були видалені з його сайту, а сам регулятор пояснив рішення "обмеженням санкційного впливу". Раніше ЦБ РФ щодня публікував інформацію про обороти торгів доларом, євро та юанем із розрахунками "завтра" - загальними та міжбанківськими.

За матеріалами: БізнесЦензор
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3369
 0,1543
0,37
EUR
1
44,9952
 0,1908
0,42

Курс обміну валют на сьогодні, 11:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1313  0,08 0,19 41,8004  0,11 0,26
EUR 44,8916  0,03 0,06 45,7048  0,13 0,27

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2200  0,11 0,25 41,2500  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес