Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Дедалі більше округів відзначають уповільнення економічної активності США - Beige Book

 

Економічна активність у більшості регіонів Сполучених Штатів продовжила зростати слабкими (slight) або стриманими (modest) темпами в період з кінця травня до початку липня, йдеться в опублікованому в середу Федеральною резервною системою (ФРС) регіональному огляді, який за кольором обкладинки називають Beige Book ("Бежева книга").

У семи з дванадцяти округів спостерігалося посилення активності, тоді як п'ять округів (на три більше, ніж у попередньому огляді) повідомили про збереження колишньої ситуації в економіці або про її погіршення.

Споживчі витрати слабо змінилися за минулий звітний період. У деяких округах було зафіксовано зниження продажу автомобілів через кібератаки на дилерські центри і високі ставки за автокредитами. У більшості регіонів відзначався слабкий попит на споживчі та корпоративні кредити.

Тим часом активність у туристичній галузі стабільно зростала і загалом відповідала сезонним очікуванням. У секторі житлової та комерційної нерухомості ситуація змінилася слабо. У сільському господарстві умови були неоднорідними по країні і залежали від посух в окремих регіонах.

"Респонденти загалом очікували сповільнення зростання економіки в найближчі пів року на тлі невизначеності навколо президентських виборів, внутрішньої політики, геополітичних конфліктів та інфляції", - йдеться в огляді.

Зайнятість загалом по країні слабко зросла, зазначається у звіті. У деяких округах зафіксовано зниження зайнятості в переробній промисловості через спад нових замовлень, до того ж по всій країні спостерігалися проблеми з пошуком кваліфікованих кадрів.

Зарплати зростають загалом стриманими або помірними (moderate) темпами, хоча в деяких округах темпи зростання оплати праці почали сповільнюватися.

За звітний період ціни збільшилися стримано, а в кількох округах респонденти охарактеризували темпи як слабкі. Майже у всіх регіонах США ритейлери пропонували знижки, а покупці воліли купувати менше товарів, надавали перевагу найнеобхіднішим покупкам. У більшості округів виробники відзначали стабілізацію цін на сировину.

Огляд Beige Book формується на основі результатів опитувань дванадцяти ФРБ і традиційно публікується приблизно за два тижні до засідання Федеральної резервної системи. Інформацію, використану під час складання цьогорічного звіту, було зібрано до 8 липня включно та опрацьовано ФРБ Річмонда.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес