Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Берлін: Ракети США - відповідь на вихід РФ із ДРСМД

 

Берлін розглядає розгортання в Німеччині американських ракет середньої дальності як відповідь на вихід Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це в понеділок, 15 липня, заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт (Steffen Hebestreit). За його словами, нову російську зброю дальнього радіусу дії "не тільки розроблено, а й розгорнуто". "Водночас ми бачимо, що Росія поводиться набагато агресивніше щодо своїх сусідів, ніж у минулому", - наводить його слова агентство Reuters. Тому необхідний неядерний компонент стримування.

Уряд Німеччини не захотів надати жодної додаткової інформації про розгортання у ФРН американських ракет, заплановане на 2026 рік, як і залишив без відповіді питання про те, хто платитиме за розміщені крилаті ракети та надзвукові ракети. "Насправді це американське рішення про розміщення зброї. Це, можливо, дає невелике уявлення", - вказав Гебештрайт. За його словами, уряд Німеччини припускає, що США виконають це зобов'язання, навіть якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах.

Необхідні нові угоди про роззброєння

У довгостроковій перспективі уряд Німеччини націлений на укладення з Росією нових угод про роззброєння, але першопочатково вважає можливим подальше нарощування озброєнь. "Не можна повністю відкинути побоювання, що тепер може початися нова гонка озброєнь", - цитує Гебештрайта агентство AFP. При цьому, за його словами, Берліну потрібно набратися терпіння.

Ракети США у Німеччині задля стримування РФ

Під час саміту липневого НАТО у Вашингтоні було оголошено, що США для стримування Росії посилять захист своїх європейських партнерів по Альянсу. Задля цього в Німеччині з 2026 року тимчасово розмістять ракети Tomahawk та інші далекобійні озброєння, серед яких також зенітні ракети SM-6 і нові зразки гіперзвукової зброї, що мають значно більшу дальність, ніж нинішні системи наземного базування в Європі.

У відповідь Москва пригрозила, що російські ракети цілитимуть по Європі. Нібито Росії "вистачає потенціалу", щоб "стримувати ці ракети". "У нас вистачає потенціалу для того, щоб стримувати ці ракети. Але потенційною жертвою є столиці цих держав", - сказав представник Кремля в інтерв'ю у програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія 1".

Коментуючи ці висловлювання, Гебештрайт зазначив, що до подібних заяв Росії "завжди слід ставитися серйозно", але вони "не заслуговують на увагу".

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на вчора, 10:17
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6109  0,02 0,05 41,2383  0,00 0,01
EUR 44,2217  0,12 0,27 44,9970  0,06 0,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0000  0,06 0,16 41,0200  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес