Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ЄС посилив санкції проти Білорусі за участь у війні

 

Рада ЄС у суботу, 29 червня, ухвалила нові санкції проти білоруської економіки, запроваджені за участь країни в воєнній агресії РФ проти України. Нові заходи покликані віддзеркалити деякі з чинних обмежувальних заходів проти Росії для уникнення їх обходу.

Як йдеться у пресрелізі, санкції спрямовано на різні сектори білоруської економіки - торгівлю, послуги та транспорт. Так, своїм рішенням Рада ЄС продовжує заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення та передових технологій, а також запроваджує додаткові обмеження на експорт товарів, які можуть сприяти зміцненню білоруського промислового потенціалу. Щоб мінімізувати ризик обходу, ЄС забороняє також транзит цих товарів через Білорусь.

"Цим пакетом ми закрили найбільшу лазівку в нашому санкційному режимі (щодо РФ. - Ред.)", - сказав після схвалення санкцій офіційний представник Бельгії, яка до 30 червня головує в Раді ЄС. Він нагадав, що Білорусь і Росія входять до єдиного митного союзу. За даними джерела DW у Брюсселі, цей пакет не вдавалося ухвалити з січня 2023 року.

Заборона на ввезення предметів розкоші

Згідно з ухваленим рішенням, накладаються додаткові обмеження на експорт до Білорусі товарів і технологій для морської навігації та предметів розкоші, а також заборона прямо чи опосередковано імпортувати, купувати або передавати з Білорусі золото та діаманти, а також гелій, вугілля та мінеральні ресурси, включаючи сиру нафту.

Останній захід буде доповнено новою забороною на експорт товарів і технологій, придатних для використання в нафтопереробці та скрапленні природного газу, наголосили в Раді ЄС.

Заборона на послуги для Білорусі

Також передбачена заборона надання певних послуг Білорусі, її уряду, державним органам, корпораціям або агентствам, а також будь-якій фізичній або юридичній особі, що діє від їхньго імені або за їхньою вказівкою. Йдеться, зокрема, про бухгалтерські, архітектурні та інженерні послуги, послуги з реклами й маркетингових досліджень, соціології, тестування продукції та техкотролю.

Розширюється також заборона на перевезення товарів автомобільним транспортом на території ЄС причепами та напівпричепами, зареєстрованими в Білорусі, зокрема при перевезенні вантажівками, зареєстрованими за межами Білорусі.

Щоб мінімізувати ризик обходу санкції, операторам ЄС, які на 25 відсотків або більше належать білоруським фізичним або юридичним особам, забороняється ставати автотранспортними підприємствами або перевозити вантажі автомобільним транспортом на території ЄС, в тому числі транзитом.

Заходи для мінімізації ризику реекспорту через треті країни

Як наголосили в Раді ЄС, рішення вимагає, щоб експортери з ЄС включали до своїх майбутніх контрактів застереження, яке забороняє реекспорт до Білорусі або реекспорт для використання в Білорусі чутливих товарів і технологій, товарів для ведення бойових дій, вогнепальної зброї та боєприпасів.

Крім того, з метою протидії реекспорту товарів військового призначення, знайдених в Україні або критично важливих для розвитку російських військових систем, оператори ЄС, які продають такі товари до третіх країн, повинні будуть впровадити механізми, здатні виявляти та оцінювати ризики реекспорту таких товарів до Росії та зменшувати їх.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: ЄС, Білорусь
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,7476
 0,1063
0,26
EUR
1
43,6977
 0,0124
0,03

Курс обміну валют на вчора, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3642  0,08 0,20 40,9388  0,06 0,14
EUR 43,4277  0,09 0,22 44,1338  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7000  0,04 0,10 40,7150  0,04 0,09
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес