Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

1,8 мільярда дорослих під загрозою через неактивність - ВООЗ

 

Майже третина дорослого населення планети (31 відсоток), а це приблизно 1,8 мільярда людей, не дотримувалися рекомендованим рівням фізичної активності у 2022 році. Про це у середу, 26 червня, повідомила

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) з посиланням на дослідження, яке було опубліковане в журналі The Lancet Global Health.

"Отримані дані вказують на тривожну тенденцію до зниження фізичної активності серед дорослого населення, яка зросла приблизно на 5 відсоткових пунктів у період з 2010 по 2022 рік. Якщо ця тенденція збережеться, то, за прогнозами, до 2030 року рівень неактивності зросте до 35 відсотків", - зазначає ВООЗ.

Найвищі показники фізичної неактивності спостерігаються в Азійсько-Тихоокеанському регіоні з високим рівнем доходу (48 відсотків) та Південній Азії (45 відсотків), тоді як в інших регіонах рівень неактивності коливається від 28 відсотків у західних країнах з високим рівнем доходу до 14 відсотків в Океанії.

Викликає занепокоєння нерівність між статтю та віком, зазначили у ВООЗ. "Фізична неактивність все ще більш поширена серед жінок у всьому світі порівняно з чоловіками: 34 відсотки порівняно з 29. У деяких країнах ця різниця сягає 20 відсоткових пунктів. Крім того, люди старше 60 років менш активні, ніж інші дорослі, що підкреслює важливість популяризації фізичної активності серед людей похилого віку", - йдеться у повідомленні.

Яку фізичну активність рекомендує ВООЗ?

ВООЗ рекомендує дорослим 150 хвилин фізичної активності помірної інтенсивності або 75 хвилин фізичної активності високої інтенсивності на тиждень. Відсутність фізичної активності підвищує ризик серцево-судинних захворювань, таких як інфаркти та інсульти, діабету 2-го типу, деменції та раку, зокрема, молочної залози та товстої кишки, додали в організації.

"Фізична неактивність - це тиха загроза глобальному здоров'ю, яка значно збільшує тягар хронічних захворювань, - зазначив директор Департаменту зміцнення здоров'я ВООЗ Рюдігер Креч (Rüdiger Krech). - Нам потрібно знайти інноваційні способи мотивувати людей бути більш активними". За його словами, зробивши фізичну активність доступною, недорогою і приємною для всіх, "ми зможемо значно знизити ризик неінфекційних захворювань і створити населення, яке буде здоровішим і продуктивнішим".

У світлі цих висновків ВООЗ закликає країни посилити реалізацію своєї політики, спрямованої на заохочення та забезпечення фізичної активності через масовий і громадський спорт, активний відпочинок і транспорт (ходьба, їзда на велосипеді та користування громадським транспортом).

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,4542
 0,0832
0,21
EUR
1
43,2658
 0,0889
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2591  0,08 0,19 40,8626  0,05 0,12
EUR 43,2370  0,03 0,07 43,9717  0,03 0,06

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4750  0,03 0,09 40,5000  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес