Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

США розширять заборону на продаж чіпів та інших товарів до Росії, - Reuters

 

Уряд США планує 12 червня оголосити про ширші санкції на продаж чипів та інших товарів на територію Росії. Метою будуть компанії із Китаю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Ці кроки є частиною широкого прагнення адміністрації президента Джо Байдена відповісти на спроби Росії обійти західні санкції та придушити її військові дії проти України.

За словами джерел, адміністрація США оголосить, що розширює існуючий експортний контроль, включивши до нього товари під американськими брендами, а не тільки вироблені в Сполучених Штатах. Воно визначить компанії із Гонконгу, які доставляють товари до Москви.

Представник Білого дому Джон Кірбі заявив журналістам, що Вашингтон оголосить про нові санкції та експортний контроль проти Росії.

Ця новина з'явилася в той момент, коли президент США Джо Байден готувався вирушити на саміт у південній Італії з лідерами інших демократичних країн "Великої сімки".

Одне з джерел повідомило, що одним із головних пріоритетів для лідерів G7 є посилення підтримки України, яка ось уже третій рік чинить опір російському вторгненню, і роззброєння російської військової машини.

Офіційні особи США висловили розчарування з приводу зростання торгівлі Китаю з Росією, яка дозволяє Москві продовжувати озброювати свою армію. Експорт з Китаю та інших країн верстатів та іншого виробничого обладнання допомагає країні виробляти зброю, яку вона раніше імпортувала, повідомили два джерела, знайомі із ситуацією.

Зміни необхідні розширення визначення американських товарів, які підпадають під експортний контроль, кажуть вони, враховуючи, що Москва зараз переключила всю свою економіку на війну.

Даліп Сінгх, заступник радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки, минулого тижня повідомив Центру нової американської безпеки, що президент України Володимир Зеленський має зустрітися з лідерами G7, щоб наголосити на важкій ситуації, в якій опинилися українські сили в їх боротьбі проти Росії.

Вашингтон також готовий оголосити про нові суттєві санкції проти фінансових установ та небанківських організацій, які є частиною "каналів постачання технологій і товарів", які постачають російську армію, повідомили джерела.

Раніше повідомлялося, що лідери країн G7 планують направити китайським банкам "жорстке попередження" про наслідки допомоги Москві в обході санкцій за війну проти України.

Як заявив заступник міністра фінансів США Уоллі Адейємо, американським компаніям також необхідно посилити контроль за дотриманням санкцій, щоб Москва не отримувала товарів подвійного призначення.

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: США, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5200  0,16 0,41 40,5400  0,16 0,39
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес