Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

NYT: США нарощують великий потенціал для ведення війни у космосі

 

Пентагон квапиться розширити свої можливості для ведення війни в космосі, оскільки вважає, що швидкий прогрес Китаю і Росії в космічних операціях становить зростаючу загрозу для американських супутників на орбіті.

Про це йдеться у публікації The New York Times, пише "Європейська правда".

Подробиці планів Пентагону залишаються суворо засекреченими, але посадовці Міністерства оборони США все частіше визнають, що ця ініціатива відображає серйозні зміни у військових операціях, де космос розглядають як поле битви.

Сполучені Штати більше не покладатимуться лише на військові супутники для зв'язку, навігації, відстеження і націлювання на наземні загрози - інструменти, які протягом десятиліть давали Пентагону значну перевагу в конфліктах.

Натомість Міністерство оборони США прагне придбати нове покоління засобів наземного і космічного базування, які дозволять йому захищати свою супутникову мережу від нападів і, в разі необхідності, зривати або виводити з ладу ворожі космічні апарати на орбіті, заявили представники Пентагону в низці інтерв'ю, виступів і нещодавніх заяв.

Нова стратегія кардинально відрізняється від попередніх військових програм у космосі розширенням діапазону наступальних можливостей.

Представники Пентагону і нещодавня несекретна оцінка директора національної розвідки говорять про те, що і Росія, і Китай вже випробували або розгорнули такі системи, як наземні високоенергетичні лазери, протисупутникові ракети або маневрені супутники, які можуть бути використані для виведення з ладу американських космічних об'єктів.

Занепокоєння лише посилилося з появою повідомлень про те, що Росія, можливо, розробляє ядерну зброю космічного базування, яка може знищити всі супутники на орбіті - як комерційні, так і військові.

Використання Росією засобів електронного глушіння під час війни в Україні, які часом виводили з ладу передові американські системи озброєнь, офіційні представники Пентагону називають ще однією причиною того, що Сполучені Штати повинні посилити свою оборону в космосі.

Рух до посилення бойового потенціалу в космосі зумовлений також і розширенням парку китайських військових засобів у космосі.

Як відомо, США в приватному порядку застерегли Росію від розгортання нової ядерної зброї у космосі, здатної вивести з ладу велику кількість супутників.

Офіційно США повідомили Конгресу і союзникам у Європі про нові розвідувальні дані, пов'язані з російським ядерним потенціалом, який може становити міжнародну загрозу.

Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,4542
 0,0832
0,21
EUR
1
43,2658
 0,0889
0,21

Курс обміну валют на 28.06.24, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2591  0,08 0,19 40,8626  0,05 0,12
EUR 43,2370  0,03 0,07 43,9717  0,03 0,06

Міжбанківський ринок на 28.06.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4750  0,03 0,09 40,5000  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес