Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Макрон закликав Сі координувати з Європою дії щодо України

 

Президент Франції Еммануель Макрон закликав лідера Китаю Сі Цзіньпіна тісно координувати з Європою дії на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Як передає агенція AFP, про це він заявив у понеділок, 6 травня, під час відкриття тристоронньої зустрічі, в якій взяла участь також президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen)

За словами Макрона, координація з Пекіном щодо "великих криз", зокрема війни Росії проти України, є "абсолютно вирішальною". "Майбутнє нашого континенту дуже чітко залежатиме від нашої здатності продовжувати збалансований розвиток відносин з Китаєм", - сказав він.

Урсула фон дер Ляєн, своєю чергою, заявила, що наполягатиме на "чесній" конкуренції з Китаєм у світовій торгівлі, додавши, що під час попередніх переговорів із Сі вона "дала зрозуміти, що поточні дисбаланси у доступі до ринку не є сталими і потребують вирішення". "Ми дуже чітко усвідомлюємо, що наші відносини з Китаєм, які є одними з найскладніших, водночас є і одними з найважливіших", - зазначила вона.

У своїй статті для Le Figaro Сі, який вперше за п'ять років відвідує з візитом Європу, наголосив, що хоче співпрацювати з міжнародною спільнотою, щоб знайти шляхи вирішення конфлікту, спричиненого вторгненням Росії в Україну, наголошуючи, що Китай "не є ні стороною, ні учасником".

"Ми сподіваємося, що мир і стабільність швидко повернуться в Європу, і маємо намір працювати з Францією та всією міжнародною спільнотою, аби знайти хороші шляхи вирішення кризи", - написав він.

Пріоритети Макрона у переговорах

Ключовим пріоритетом Макрона у цих переговорах є намір попередити Сі про небезпеку, яку приховує підтримка Росії з боку Китаю. Відносини Пекіна з Москвою після вторгнення РФ в Україну потеплішали, і Захід перш за все хоче, щоб Китай не постачав зброю Росії.

"У наших інтересах змусити Китай зважено підійти до стабільності міжнародного порядку", - зазначив днями Макрон в інтерв'ю виданню Economist.

У тому ж інтерв'ю Макрон зазначив, що торгівля є пріоритетом у переговорах, наголосивши, що Європа повинна захищати свої "стратегічні інтереси" в економічних відносинах з Китаєм.

Очікується, що вівторок Макрон разом із Сі, якого супроводжує його дружина Пен Ліюань, поїдуть у район у Піренейських горах, який китайський лідер відвідував у дитинстві, щоб провести менш публічні переговори, пише AFP. Однак аналітики скептично оцінюють імовірність того того, що Макрон зможе значно вплинути на китайського лідера.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес