Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У ЄС зустрілися з представником Китаю напередодні його візиту до Києва

 

Високопоставлені керівники Зовнішньої дипломатичної служби Європейського союзу (ЗДСЄС) зустрілися зі спеціальним посланцем Китаю у справах Євразії, висловивши сподівання на предметну взаємодію Пекіна з Києвом, так само як і на те, що Китай закличе Росію негайно поважати суверенітет і територіальну цілісність Української держави і виведе свої війська з її території.

"Керуючі директори ЗДСЄС з питань Східної Європи та Центральної Азії Міхаель Зіберт і з питань Азіатсько-Тихоокеанського регіону Ніклас Кварнстрем зустрілися в Брюсселі зі спеціальним посланником уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуеєм. Делегації ЄС і Китаю обговорили незаконну агресивну війну Росії проти України та шляхи сприяння справедливому і сталому миру", - ідеться в пресрелізі, поширеному у вівторок у Брюсселі за результатами зустрічі.

Під час зустрічі сторона ЄС поклала повну відповідальність на Росію за неспровоковану і невиправдану агресію, наголосивши, що "повага до принципів Статуту ООН, суверенітету і територіальної цілісності України має бути наріжним каменем будь-якого остаточного врегулювання". "ЄС наголошує, що війна Росії являє собою реальну загрозу її безпеці і що, отже, позиція Китаю щодо війни неминуче впливає на наші двосторонні відносини. ЄС, як і раніше, відданий підтримці України в усьому, що необхідно для перемоги", - наголошується в пресрелізі.

Крім того, в ЄС привітали майбутній візит спеціального посланника Лі до Києва, який, "як вони сподіваються, надасть можливість для предметної взаємодії Китаю з Україною, через більш ніж два роки після початку незаконної агресивної війни Росії". "ЄС очікує, що Китай, як постійний член Ради Безпеки ООН, відіграватиме конструктивну роль і використовуватиме будь-яку можливість для захисту і просування Статуту ООН і міжнародного права. Сторона ЄС наголосила, що очікує, що Китай закличе Росію негайно та беззастережно поважати принципи суверенітету, незалежності та територіальної цілісності, виведе всі збройні сили та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - деталізується в повідомленні.

Крім того представники ЄС підтвердили своє серйозне занепокоєння, "яке також було висловлено на саміті ЄС-Китай 7 грудня 2023 року, щодо значних обсягів продукції подвійного призначення та передових технологій, які експортують із Китаю до російського військово-промислового комплексу". "У цьому контексті ЄС закликав Китай зробити ефективні кроки в межах своєї юрисдикції, щоб обмежити потоки цих найбільш чутливих товарів. Обидві сторони погодилися залишатися на зв'язку з цих важливих питань", - ідеться в пресрелізі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: ЄС, Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес