Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Трамп уперше програв праймеріз - у Вашингтоні

 

Кандидатка у президенти США Ніккі Гейлі виграла праймеріз Республіканської партії у Вашингтоні, що відбулися в неділю, 3 березня. Колишня губернаторка Південної Кароліни та експостпредка США в ООН набрала 62,9 відсотків голосів, тоді як її опонент, експрезидент США Дональд Трамп - 33,2 відсотка, пише Reuters.

Представник передвиборчого штабу Гейлі Олівія Перез-Кубас назвала ці результати не дивовижними, зазначивши, що республіканці в столиці США "відкидають Дональда Трампа і весь його хаос". Ніккі Гейлі стала першою жінкою в історії США, яка перемогла на праймеріз республіканців, заявила також Перез-Кубас.

Reuters зазначає, що 100 відсотків жителів округу Колумбія, до якого належить Вашингтон, - містяни, серед них великий відсоток людей із високим рівнем освіти, тоді як агітація Трампа розрахована на виборців іншого роду. Він програв праймеріз у столиці і 2016 року, коли вперше висувався на посаду президента США.

Шанси Гейлі на перемогу "майже неможливі", кажуть експерти

Результати праймеріз у Вашингтоні стали першою перемогою Гейлі над Трампом у передвиборчих перегонах, але ця перемога "символічна", вважають аналітики компанії Edison Research. Шанси Гейлі стати остаточним кандидатом від Республіканської партії залишаються "майже неможливими". Явний фаворит серед республіканців Трамп заручався підтримкою більшості на всіх кокусах і праймеріз Республіканської партії, які проходили до цього, зокрема і в рідному штаті Гейлі, Південній Кароліні.

Лише за день до програшу у Вашингтоні Трамп здобув перемогу на передвиборчих заходах одразу в трьох штатах США - Міссурі, Мічигані та Айдахо.

Наступною великою подією в передвиборчій кампанії у США стане так званий "супервівторок" 5 березня, коли праймеріз партій відбудуться одночасно в 15 штатах і на одній острівній території США. Результати "супервівторка" можуть стати вирішальними в протистоянні Гейлі і Трампа - якщо експрезидент розгромить свою єдину опонентку на цих заходах, уже до 20 березня він зможе заявити про повноцінну перемогу в боротьбі за голоси республіканців.

Водночас для Трампа все ще залишається відкритим питання його недопуску до праймеріз щонайменше у трьох штатах США - Колорадо, Мені та Іллінойсі, де йому заборонили брати участь у передвиборчих перегонах через звинувачення в підбурюванні до штурму Капітолія на початку 2021 року. Праймеріз у Мені та Іллінойсі мають відбутися в "супервівторок", а в Іллінойсі - 19 березня.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес