Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єгипет підвищує плату за проходження Суецу на тлі атак хуситів у Червоному морі

 

Цього тижня Єгипет продовжив підвищення тарифів на транзит через Суецький канал, оскільки потреба в іноземній валюті переважила падіння морських перевезень через напади Хусі на судноплавство в Червоному морі. Про це повідомляє Bloomberg.

Дохід північноафриканської країни від життєво важливого водного шляху - найкоротшого шляху між Азією і Європою - впав, оскільки деякі кораблі уникають каналу, щоб захиститися від нападів ракет і безпілотників. Але замість того, щоб відкладати давно заплановане підвищення, Каїр робить ставку на додатковий прибуток від тих, хто все ще їде транзитом.

Обсяг трафіку через Суецький канал у період із 1 по 11 січня знизився на 30% порівняно з роком раніше, зі слів керівника управління каналу Усами Рабі, оскільки підтримувані Іраном хусити посилили свої атаки у відповідь на війну Ізраїлю проти ХАМАС у Газа, що підігріває занепокоєння можливістю виникнення більш широкого військового конфлікту.

«З міркувань безпеки комерційні судна можуть віддавати перевагу довшим маршрутам, ніж входженню в зону бойових дій, - сказав Рабі в ток-шоу на телеканалі MBC Masr наприкінці минулого тижня. - Навіть якби я знизив тарифи, це не вплине, тому що це побоювання безпеки».

Єгипет, який збільшив комісію 15 січня, також працював над розширенням водного шляху, щоб отримати більше доходу від того, що є одним із його призових активів. Найбільш густонаселена країна Близького Сходу веде перемовини з Міжнародним валютним фондом щодо можливості принаймні подвоїти поточний пакет допомоги на $3 млрд.

Напади хуситів на судна, що проходять через Червоне море, посилили тиск, і лідери єменського угруповання пообіцяли посилити свої напади навіть після того, як США з союзниками почали авіаудари для їх стримування. Хусити сказали, що цілями були лише кораблі, пов'язані з Ізраїлем, у відповідь на війну в Газі, але тепер кажуть, що США, Велика Британія й інші чесно грають.

Адміністрація Суецького каналу підвищила плату за транзит на цілих 15% для деяких танкерів, включаючи ті, що перевозять сиру нафту й нафтопродукти, згідно з жовтневим циркуляром. Зі слів Рабі, занепокоєння судноплавної компанії питаннями безпеки не будуть подолані знижками чи іншими стимулами, які пропонує канал.

Річний дохід від каналу сягнув $10,25 млрд 2023 року, сказав Рабі, і якщо ситуація триватиме й надалі, ця цифра «дуже вплине» в поточному році. Проте багато кораблів все ще ходять через канал.

За матеріалами: EnKorr
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес