Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Армія США отримає на озброєння «баражуючі боєприпаси», більш відомі як дрони-камікадзе

 

Армія США скоро отримає на озброєння "баражуючі боєприпаси", більш відомі як дрони-камікадзе. Протестовані і перевірені в Україні баражуючі боєприпаси дадуть піхотинцям можливість шукати і знищувати цілі на дистанціях, колись призначених для важкої артилерії, повідомляє Popular Mechanics у четвер.

У найближчому майбутньому американські піхотні війська отримають можливість шукати і знищувати цілі за десятки миль у тилу противника. У рамках проєкту LASSO армія США планує озброїти свої бойові групи піхотних бригад боєприпасами, що баражують, - дронами, які не лише розвідують поле бою, а й можуть знищити будь-яку гідну ціль, з якою вони зіткнуться. Баражуючі дрони, такі як Switchblade 600, дадуть змогу навіть пішим військам вражати цілі на відстані десятків миль.

У травні 2023 року армія США ініціювала проєкт LASSO, який означає "маловисотне переслідування і ударні артилерійські знаряддя" і покликаний швидко закупити дрони для бойових груп піхотних бригад.

PEO Soldier, армійська організація, яка досліджує і розробляє обладнання для сухопутних військ, описує LASSO як "переносну безпілотну повітряну систему зі смертоносним корисним навантаженням, що запускається з трубчастої установки. Він охоплює електрооптичний/інфрачервоний датчик, прецизійне управління польотом, а також здатність літати, відстежувати і вражати цілі, що перебувають за межами прямої видимості, і бронетехніку точним смертоносним вогнем".

Армія припускає, що LASSO складатиметься з трьох частин обладнання: багаторазової пускової труби, самого дрона і багаторазової станції управління вогнем. Це мало чим відрізняється, наприклад, від протитанкової ракети "Джавелін" яка складається з пускової труби із запаяною всередині ракетою і багаторазового блоку управління вогнем. За даними DefenseOne, перші дрони LASSO надійдуть в армійські підрозділи в першій половині 2024 року.

Одним із прикладів баражуючого дрона є AeroVironment Switchblade 600, який запускається зі стріляючої труби, літає до 40 хвилин і може працювати на відстані до 38 км від станції управління. Дрон використовує штовхаючий пропелер для польоту зі швидкістю близько 110 км/год і здатний розвивати швидкість до 185 км/год. Switchblade 600 оснащений ракетною боєголовкою Javelin, що робить його смертоносним для танків. Switchblade 600 і менший Switchblade 300 відправили в Україну в рамках військової допомоги США, де їх цінують за здатність полювати і знищувати російську бронетехніку.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес