Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Влада Кіпру доручила банкам припинити всі операції з російським рублем

 

Уряд Кіпру зобов'язав місцеві банки припинити всі операції з російським рублем, а також розпочав перевірки у місцевих юридичних компаніях через можливі зловживання процедурою прискореної реєстрації бізнесу для росіян.

Відповідні рішення були ухвалені через рішення США направити до цієї країни команду співробітників ФБР та Агентства по боротьбі з фінансовими злочинами (FinCen) для участі у розгляді 29 судових справ, пов'язаних з обходом санкцій щодо Росії, пише Cyprus Mail.

Видання зауважує, що рішення про припинення операцій з російською валютою та участь американських фахівців у розслідуванні справ було ухвалено після публікації розслідування Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), яке може свідчити про порушення санкційного режиму щодо Росії на Кіпрі.

Розслідування ICIJ оприлюднили 14 листопада. Серед іншого, у ньому йдеться про інвестиції російських бізнесменів на острові та скандал, пов'язаний із "золотими паспортами". За даними журналістів, обходити санкції росіянам допомагали співробітники кіпрського підрозділу PricewaterhouseCoopers.

Після публікації розслідування ICIJ на Кіпрі припинили працювати випущені в Росії карти китайської платіжної системи UnionPay. У Мінфіні Кіпру заявляли, що блокування карток не було вказівкою уряду для фінансових інститутів. За словами представника відомства, припинення роботи UnionPay є "одностороннім рішенням постачальника платіжних послуг відповідно до його власної політики оцінки ризиків".

Минулого тижня заступник речника уряду Кіпру Янніс Антоніу заявив, що уряд країни має намір оновити систему нагляду на реєстрацією бізнесу, а також сприятиме розслідуванню ймовірних фактів порушення санкцій.

"Ми хочемо позбутися звинувачень у тому, що Кіпр є місцем, де відбувається відмивання грошей", - сказав він.

Антоніу додав, що держава працює над тим, щоб переконати інвесторів у тому, що Кіпр є серйозним інвестиційним напрямком, де пропонуються професійні послуги.

У розслідуванні стверджується, що "фінансові організації на Кіпрі, включаючи бухгалтерську компанію PwC, намагалися бути на крок попереду загрозливих санкцій".

Як повідомлялося, документи Cyprus Confidential також свідчать, що напередодні повномасштабного вторгнення РФ в Україну український мільярдер Рінат Ахметов купив двоповерховий пентхаус у Лондоні вартістю понад $122 мільйони через офшорну фірму, щоб приховати його придбання. Представництво PwC на Кіпрі допомагало йому приховати угоду.

Сам Ахметов не відповів на запитання журналістів консорціуму ICIJ про придбання лондонського пентхауса. Він відмовився коментувати "будь-які інвестиції або транзакції, які могли відбутися або не відбутися, а також їхній статус".

За матеріалами: БізнесЦензор
Ключові теги: Кіпр, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес