Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Переобранню Байдена заважають проблеми в економіці, він не проходить тест Рейгана – FT

 

Лише 14% американських виборців вважають, що зараз вони у кращому фінансовому становищі, ніж коли Джо Байден став президентом США. Financial Times пише, що це загрожує йому переобранням.

У 1980 році під час дебатів з Джиммі Картером республіканець Рональд Рейган звернувся до телеглядачів із запитанням, яке стало у США традиційним: "Запитайте себе - чи живеться вам нині краще, ніж чотири роки тому?".

У 2019 році схоже опитування показало, що лише для 35% виборців президентство Дональда Трампа призвело до покращення фінансового становища, і наступного року він програв вибори.

У Байдена цифри ще гірші.

Переобранню Байдена заважають проблеми в економіці, він не проходить тест Рейгана – FT

 

Опитування, проведене для Financial Times і Школи бізнесу Росса Мічиганського університету, показало, що майже 70% виборців вважають економічну політику Байдена такою, що або зашкодила економіці США, або не мала жодного впливу. Майже половина з них сказали, що політика президента США "дуже зашкодила економіці". І лише 26% сказали, що його політика допомогла.

Відповідаючи на запитання про найбільше джерело фінансового стресу, 82% респондентів назвали підвищення цін. Три чверті респондентів заявили, що зростання цін становить найбільшу загрозу для економіки США в найближчі шість місяців.

"Всі групи - демократи, республіканці та незалежні - вважають зростання цін найбільшою економічною загрозою... і найбільшим джерелом фінансового стресу. Це погана новина для Байдена, особливо якщо врахувати, як мало він може зробити, щоб змінити сприйняття цін до дня виборів", - сказав Ерік Гордон, професор Мічиганської школи Росса.

Зростання цін було постійною проблемою протягом усіх трьох років перебування Байдена на посаді. І хоча інфляція знизилася з торішнього піку в 9,1%, останні офіційні дані показують, що індекс споживчих цін все ще залишається набагато вищим за цільовий показник (2%). У вересні інфляція становила 3,7%.

65% учасників опитування сказали, що через інфляцію їм довелося скоротити несуттєві витрати, такі як святкування чи харчування поза домом. Ще 52% довелося скороти витрати на їжу чи інші повсякденні потреби.

Негативне ставлення до економічних досягнень Білого дому встановилося, попри рекордне зростання робочих місць і майже три роки економічного зростання. Більша частина респондентів - 52% - сказали, що чули "трохи" або "нічого" про те, що робить президент, щоб спробувати покращити економіку.

Опитування FT-Michigan Ross було проведене після кількох інших національних опитувань, які показують, що Байден програє Трампу на гіпотетичних загальних виборах.

Загалом лише 40% зареєстрованих виборців сказали, що схвалюють роботу Байдена, 59% - що не схвалюють. Ще менша частка - 36% - заявили, що схвалюють його управління економікою, тоді як 61% не схвалюють.

Опитування було проведено онлайн демократичною консалтинговою групою Global Strategy Group і республіканською соціологічною компанією North Star Opinion Research з 2 до 7 листопада. Воно відображає думки 1004 зареєстрованих виборців у всій країні з похибкою плюс-мінус 3,1 в.п.

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес