Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Швейцарія скасувала додаткові обмеження для геїв, які здають кров

 

Швейцарія змінила критерії донорства крові для чоловіків, які мають сексуальні стосунки з іншими чоловіками, зробивши критерії непридатності однаковими для гомосексуалів і гетеросексуалів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Я зворушений тим, що нам це вдалося, особливо після такої довгої боротьби", - сказав Габріель Делабайс, член комунальної ради передмістя Лозанни Екубленс, який представляє швейцарську ліберальну Вільну демократичну партію (FDP) і який став першим геєм, що здав кров без обмежень.

"У певному сенсі, я думаю, що це маленька сторінка в книзі історії, яка говорить: 1 листопада 2023 року Швейцарія дозволила гомосексуалам легше здавати кров", - сказав він.

Згідно з новими правилами Швейцарії, чотиримісячний період очікування застосовується до всіх людей після їхнього останнього сексуального контакту з новим партнером - гетеросексуальним чи гомосексуальним - або 12-місячний період очікування, якщо сексуальні контакти мали місце з більш ніж двома партнерами протягом останніх чотирьох місяців.

До 2017 року геям у Швейцарії систематично забороняли здавати кров, що було пов'язано з початком епідемії ВІЛ/СНІДу в 1980-х роках.

Після того чоловікам, які мають сексуальні стосунки з іншими чоловіками, дозволялося здавати кров лише за умови, що з моменту їхнього останнього гомосексуального контакту минуло 12 місяців.

"Основне почуття, яке ми відчуваємо, - це "нарешті". Нарешті ми можемо брати участь у житті суспільства таким чином", - сказав Гае Колуссі, регіональний офіцер франкомовної частини Швейцарії в організації "Рожевий хрест", яка представляє інтереси геїв і бісексуальних чоловіків по всій країні.

У деяких інших європейських країнах, включаючи Іспанію та Італію, немає обмежень, що перешкоджають чоловікам, які мають сексуальні стосунки з чоловіками, здавати кров. Франція зняла додаткові обмеження для геїв-донорів крові минулого року.

Швейцарський центр переливання крові (Swiss Transfusion SRC), який забезпечує постачання крові у Швейцарії, звернувся до медичних органів з проханням переглянути критерії на основі оцінки ризиків сексуальної поведінки, епідеміологічної ситуації у Швейцарії та даних з країн, які вже скасували обмеження.

SwissMedic, орган, який ліцензує та контролює терапевтичні препарати, погодився на зміни.

"Нові критерії неприйнятності ще точніше визначають, що саме ризикована поведінка, а не певна сексуальна орієнтація, лежить в основі неприйнятності", - йдеться в заяві SwissMedic.

У травні Міністерство охорони здоров'я Чехії запропонувало посилити контроль за перевіркою крові потенційних донорів, що має полегшити можливість донорства для чоловіків, які мають секс із чоловіками.

А в березні Німеччина скасувала всі наявні обмеження на донорство крові для гомосексуальних чоловіків, що було обіцянкою нинішньої урядової коаліції.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес