Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

КНДР працевлаштовувала ІТ-фахівців у компанії США для фінансування виробництва зброї

 

КНДР працевлаштувала тисячі кваліфікованих ІТ-фахівців у компанії США, щоб фінансувати свої програми зі створення зброї масового знищення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство юстиції США.

Як стверджується в судових документах, уряд Корейської Народно-Демократичної Республіки відправив тисячі кваліфікованих ІТ-фахівців жити за кордон, насамперед до Китаю і Росії.

Метою цього було подальше працевлаштування, за допомогою обману, в компанії США в якості позаштатних ІТ-фахівців, щоб отримувати дохід для своїх програм зі створення зброї масового знищення.

"За допомогою цієї схеми, яка передбачає використання електронної пошти, соціальних мереж, платіжних платформ і облікових записів на сайтах вакансій, а також фальшивих веб-сайтів, проксі-комп'ютерів, розташованих у США та інших країнах, а також навмисних і мимовільних третіх осіб, ІТ-фахівці генерують мільйони доларів на рік від імені певних організацій", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про Міноборони Північної Кореї, які безпосередньо беруть участь у заборонених ООН програмах КНДР зі створення зброї масового знищення.

У деяких випадках ІТ-фахівці також проникали в комп'ютерні мережі роботодавців, які нічого не підозрюють, щоб вкрасти інформацію і зберегти доступ для майбутніх схем злому і вимагання.

Про які ІТ-компанії йде мова

ІТ-фахівці з КНДР спроєктували 17 доменів вебсайтів так, щоб вони виглядали як домени законних американських компаній, що надають ІТ-послуги, тим самим допомагаючи працівникам приховати свою справжню особистість і місцеперебування під час подачі онлайн-заявки на віддалену роботу для компаній у США та інших компаніях по всьому світу.

Насправді це конкретна група північнокорейців, які працюють на компанію Yanbian Silverstar Network Technology Co Ltd., що базується в КНР, і російську компанію Volasys Silver Star, яка раніше потрапила під санкції Міністерства фінансів США.

Ці ІТ-фахівці перенаправляли доходи від своєї шахрайської ІТ-роботи назад до Північної Кореї за допомогою використання сервісів онлайн-платежів і рахунків у китайських банках.

Триває розслідування

Відповідно до постанови суду, винесеної в Східному окрузі штату Міссурі, Сполучені Штати конфіскували 17 доменів веб-сайтів, які використовуються північнокорейськими працівниками інформаційних технологій.

Розслідуванням цієї справи займаються кібервідділ національної безпеки Управління національної безпеки і прокуратура США у східному окрузі штату Міссурі.

Співпраця КНДР і Росії

13 вересня диктатори Кім Чен Ин і Володимир Путін зустрілись в Росії для обговорення військової співпраці. До цього західні ЗМІ повідомляли про наміри КНДР передати Росії артилерійські припаси та зброю в обмін на технології.

Нещодавно координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі заявив, що Північна Корея надала Росії одну тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами на тлі війни в Україні.

Також Північна Корея відновила закупівлю дорогих годинників, сумок відомих брендів і дизайнерського одягу. У цьому їй допомагають Росія і Китай.

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: США, КНДР
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес