Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Німеччина припинила перевірку поставок нафти «Дружбою» - ЗМІ

 

У Німеччині тимчасово відкликали ліцензію митниці на перевірку нафти, імпортованої компанією Rosneft Deutschland GmbH нафтопроводом "Дружба", повідомили 18 жовтня, німецькі медіакомпанії NDR, WDR і газета Süddeutsche Zeitung.

Журналісти ознайомилися з розпорядженням міністерства економіки ФРН, направленим до Головного митного управління. Згідно з документами, ліцензію митниці з перевірки нафти відкликали ще 8 вересня, але відомо про це стало тільки тепер.

Відкликання ліцензії означає, що ця нафта фактично не перевіряється на можливий обхід санкцій, запроваджених щодо Росії за її війну проти України. Тим часом Управління по боротьбі з контрабандою німецької митниці відзначає "високий ризик" того, що поставки нафти з "дружнього РФ" Казахстану можуть використовуватися для обходу заборони на імпорт сирої нафти з Росії.

Після ухвалення шостого санкційного пакету Європейського Союзу в грудні 2022 року постачання російської нафти до Німеччини було заборонене. Контроль за виконанням цієї заборони поклали на німецьку митницю. Однак, як зазначають NDR, WDR і Süddeutsche Zeitung, перевірку рахунків, супровідних листів і накладних для нафти, що надходить нафтопроводом "Дружба", з 8 вересня припинили. Відкликали і дозвіл припиняти постачання нафти в разі підозри на обхід санкцій.

Постачання нафтопроводом "Дружба"

Трубопроводом "Дружба" нафта з різних родовищ, зокрема в Казахстані, надходить на нафтопереробний завод у Шведті у німецькій землі Бранденбург. Основний пакет акцій цього заводу належить компанії Rosneft Deutschland GmbH, яка з вересня 2022 року перебуває під управлінням уряду Німеччини. Нафтове родовище в Казахстані, з якого надходить сировина трубопроводом "Дружба", частково належить російському нафтовому концерну "Лукойл", і тому РФ у будь-якому разі може заробляти на цих нафтових поставках.

Нафтопереробний завод у Шведті постачає нафтопродуктами північно-східну частину Німеччини та Берлін. У листі міністерства економіки ФРН, з яким ознайомилися журналісти, йдеться про те, що під час поставок нафти компанією Rosneft Deutschland GmbH "більше не повинно виникати жодних зволікань". Весь запланований імпорт має "здійснюватися негайно". У разі можливих затримок необхідно "терміново інформувати Головне митне управління".

Журналісти вважають, що припинення контролю викликане побоюваннями з приводу можливої нестачі нафтопродуктів у північно-східних регіонах Німеччини.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес