Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Один із найбільших виробників верстатів продовжує вести бізнес у Росії - розслідування

 

Німецько-японська компанія DMG MORI, один із найбільших у світі виробників верстатів, попри обіцянку продовжує вести бізнес у Росії.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту «Агентство», передає Укрінформ.

Як зазначається, незабаром після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія DMG MORI оголосила, що йде з РФ і зупиняє роботу верстатобудівного заводу в Ульяновську. Але обидві російські юридичні особи DMG MORI - ТОВ «ДМГ МОРІ РУС» та ТОВ «Ульяновський верстатобудівний завод» - продовжують діяльність, не змінивши власників. Обидві компанії очолює Андрій Соколов - співробітник головної компанії DMG MORI у Німеччині.

«Джерело "Агентства", близьке до російського керівництва компанії, підтверджує, що після початку війни вона продовжила працювати і взялася за складання як мінімум 200 верстатів - комплектуючі для них були на заводі на момент заяви про зупинення роботи», - зазначають розслідувачі.

За даними журналістів, після березня 2022 року російські юрособи стали отримувати комплектуючі та верстати через країни Азії. Розслідувачі з'ясували, що DMG MORI продає верстати в Росії через посередників, серед яких є два сертифіковані партнери компанії - ТОВ «Сервіс Про» та ТОВ «Сервіс Плюс», пов'язані з Соколовим та його дружиною Наталією. Ще одна фірма - ТОВ «Дм Технолоджіс» - створена колишнім директором з продажу «ДМГ МОРІ Рус» Рустамом Аляутдіновим.

Журналісти вивчили фінансову звітність усіх трьох компаній та виявили, що, наприклад, у червні 2022 року «Сервіс Про» уклала договір на постачання обладнання та пусконалагоджувальні роботи з компанією АТ «Фінвал Енерго» на 962 мільйони рублів (приблизно $10 млн). Клієнти АТ «Фінвал Енерго» - військово-промислові заводи, що входять у Ростех. Крім того, в 2022 році компанія "Сервіс Про" займалася ремонтом верстатів, які вже були встановлені на військових заводах Росії.

2022 року Наталія та Андрій Соколови отримали ізраїльське громадянство, змінили прізвище на Голдман і переїхали до Берліна. У лютому 2023 року Наталія Голдман в інтерв'ю азеті Tagesspiegel розповіла, що вони з чоловіком дотримувались опозиційних поглядів, а війна для них стала шоком. При цьому, зазначає Агентство, Соколов-Голдман продовжує керувати Ульяновським верстатобудівним заводом та «ДМГ МОРІ РУС».

Соколов підтвердив виданню, що виїхав до Німеччини та працює у німецькій компанії DMG MORI. На решту питань він відповідати відмовився, пославшись на корпоративні правила.

У травні DMG MORI повідомила Financial Times про нібито розкрадання своїх верстатів, даючи зрозуміти, що не має відношення до продовження виробництва у Росії. 20 вересня влада України внесла DMG MORI до списку міжнародних спонсорів війни.

Як повідомлялося, від початку повномасштабної агресії проти України щодо Росії було вже запроваджено 50 санкційних пакетів.

Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес