Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Тайванський виробник чіпів TSMC збудує завод у Дрездені

 

Тайванський виробник напівпровідників TSMC планує побудувати завод у східнонімецькому місті Дрезден із загальною сумою інвестицій у 10 мільярдів євро, повідомила компанія після засідання її правління у вівторок, 8 серпня.

Планується, що завод буде побудовано спільно з виробниками Bosch, Infineon та NXP, кожен з яких матиме по 10 відсотків у спільному підприємстві. Сама ж TSMC володітиме часткою у 70 відсотків. TSMC заявила, що на нових потужностях буде створено близько двох тисяч робочих місць. Закладення фундаменту будівництва заводу заплановано на другу половину 2024 року, а виробництво, як очікується, розпочнеться у 2027 році, зауважує агенція dpa.

Компанія TSMC заявила, що готова вкласти у спорудження заводу 3,5 мільярда євро. Уряд Німеччини погодився допомогти покрити витрати на будівництво, виділивши 5 мільярдів євро з урядового Фонду клімату і трансформації (KTF), повідомили джерела агенції. Утім, остаточно погодити надання субсидії ще має Європейська Комісія.

Дрезден як центр індустрії чіпів у ФРН

TSMC, найбільший виробник мікросхем у світі, планує виробляти в Дрездені чіпи для автомобільної промисловості. Раніше низка компаній-лідерів цього ринку також вирішила інвестувати в потужності в Німеччині. Так, у травні німецька компанія Infineon розпочала у Дрездені будівництво заводу з виробництва мікросхем вартістю 5 мільярдів євро. Bosch та американська компанія Globalfoundries також мають великі заводи в Дрездені.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) назвав плани TSMC важливим кроком до забезпечення "життєздатності Німеччини в майбутньому". "Німеччина зараз, ймовірно, перетворюється на найбільше місце для виробництва напівпровідників в Європі", - сказав Шольц. Проєкт TSMC є "важливим для стійкості виробничих структур у всьому світі", додав канцлер.

TSMC освоїла процеси виробництва особливо малих і ефективних мікросхем і є ключовою компанією для таких виробників смартфонів, як Apple. Великі заводи TSMC розташовано на Тайвані, який, з геополітичної точки зору, становить ризик для всієї електронної промисловості з огляду на напруженість у відносинах острова з Пекіном. Чіпи для автомобільної промисловості зазвичай вимагають менш сучасних виробничих процесів, ніж для смартфонів, але зі зростанням кількості смартфонів та електромобілів галузь потребує їх все більше і більше.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес