Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Уряд Молдови постановив денонсувати ще три угоди в рамках СНД

 

Молдова денонсує ще три угоди в рамках СНД, на засіданні в середу уряд республіки дав позитивні висновки відповідним законопроєктам.

Кабінет схвалив законопроєкт про денонсацію угоди щодо підтримки та розвитку малого підприємництва в державах - учасницях СНД від 17 січня 1997 року. Причиною розірвання договору було названо те, що Молдова в рамках виконання угоди про асоціацію з ЄС та отримання статусу кандидата займається гармонізацією національного законодавства з європейським, а деякі положення угоди з СНД можуть стати перешкодою на цьому шляху.

Схвалено також законопроєкт про денонсацію угоди про співпрацю з формування єдиного (спільного) освітнього простору СНД від 17 січня 1997 року. Міністр освіти Анатолій Топале повідомив, що у сфері освіти у Молдови є двосторонні угоди з державами, що входять до СНД, тому сфера освіти не постраждає через розірвання угоди.

У пояснювальній записці йдеться про те, що, зважаючи на концентрацію інституційних зусиль на європейській інтеграції, "участь у проєктах/зобов'язаннях у рамках СНД стає неактуальною".

Крім того, уряд схвалив денонсацію угоди про пільгове постачання прикордонним військам спеціальної техніки та інших матеріальних засобів держав СНД від 9 вересня 1994 року.

"З огляду на той факт, що Молдова не межує з іншими країнами СНД, участь компетентних органів Молдови в діяльності під егідою СНД у сфері гарантування безпеки кордонів мала обмежений характер", - ідеться в пояснювальній записці до проєкту про денонсацію.

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Ніку Попеску заявив у лютому, що Молдова починає процес виходу з кількох десятків угод у рамках СНД. За його словами, республіка є учасником приблизно 330 угод СНД, багато з яких потребують перегляду. У травні парламент Молдови ухвалив остаточне рішення про вихід з угоди зі створення Міждержавної телерадіокомпанії "Мир".

У травні уряд Молдови денонсував дві угоди в рамках СНД - про обмін інформацією в питаннях охорони зовнішніх кордонів держав-членів Співдружності від 12 квітня 1996 р. і про загальні умови постачання товарів між організаціями держав СНД від 20 березня 1992 р.

Голова парламенту Молдови Ігор Гросу оголосив про рішення ініціювати процедуру виходу республіки з угоди про Міжпарламентську асамблею СНД.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Молдова
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес