Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Raiffeisen відкладає вихід з Росії. Австрія намагається зберегти зв'язок з Москвою – Reuters

 

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International (RBI) відкладає плани виходу з Росії і її в цьому підтримує низка офіційних осіб в Австрії, які намагаються зберегти давні зв'язки з Москвою. Про це пише агентство Reuters із посиланням на свої джерела.

Хоча Австрія публічно підтримує Україну, кілька офіційних осіб, які розмовляли з Reuters, заявили, що не хочуть повністю розривати відносини з Росією, які існують десятиліттями. Вони вважають, що відновити нормальні відносини з РФ все ще можливо. Банк та офіційні особи Австрії опираються тиску Європейського центробанку (ЄЦБ) залишити Росію, сподіваючись, що війна в Україні скоро закінчиться, повідомили Reuters джерела.

Зокрема, голова центрального банку Австрії Роберт Гольцманн висловив стурбованість з приводу тиску на RBI президентці ЄЦБ Крістін Лагард, повідомило джерело, знайоме з цими обговореннями.

Австрія та RBI також перебувають у центрі розслідування США через зв'язки з Росією. RBI передав дані про російські транзакції санкційному органу США OFAC, повідомили Reuters три особи, знайомі з розслідуванням. За їхньою інформацією, у RBI будуть проблеми, якщо виявлять порушення санкцій. RBI заявив, що дотримується санкцій і співпрацює з OFAC.

У середині червня міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер розмовляв з високопосадовцем Мінфіну США, відповідальним за санкції, Браяном Нельсоном і закликав США не чинити тиск на RBI.

RBI планувала продати або виділити свій російський бізнес в окремий підрозділ до вересня, але це навряд чи відбудеться в намічений термін, повідомили агентству джерела. RBI ще не надав свого плану виходу з РФ наглядовим органам ЄЦБ, повідомили два джерела, що робить вихід з РФ до вересня малоймовірним.

Банк хоче дочекатися схвалення ЄЦБ, перш ніж просити у своїх акціонерів дозвіл на реструктуризацію бізнесу у РФ, сказали дві особи, знайомі з його позицією, а це може тривати місяці.

Крім того, перш ніж RBI почне діяти, буде потрібно схвалення російського центрального банку, міністерства фінансів і, у разі продажу, навіть президента Путіна.

Російська влада дала зрозуміти RBI, у якого близько 2600 корпоративних клієнтів, 4 млн відкритих рахунків і 10 000 співробітників, що вони хочуть, щоб банк залишився в країні через можливість і надалі здійснювати міжнародні платежі, сказало одне з джерел.

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес