Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Великобританія розширила санкції щодо Білорусі

 

Уряд Великобританії запровадив нові санкцій щодо Білорусі через сприяння повномасштабному вторгненню РФ в Україну. Про це повідомляється у четвер, 8 червня, на сайті британського уряду.

"Цей новий пакет (санкцій - Ред.) посилює економічний тиск на Лукашенка та його режим, який активно сприяє російським військовим зусиллям та ігнорує територіальну цілісність України", - зазначив міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі, якого цитує пресслужба британського уряду.

Зокрема, санкції передбачають заборону на імпорт з Білорусі до Великобританії золота, цементу, деревини та каучуку, які є джерелами доходу для режиму Лукашенка. Також Лондон забороняє постачання до Білорусі банкнот і обладнання, товарів, технологій і матеріалів, які можуть бути використані для виробництва хімічної та біологічної зброї.

Боротьба з пропагандою та обходом санкцій

Крім того, аби перешкодити білоруським медіакомпаніям поширювати пропаганду у Великобританії компанії соціальних медіа та інтернет-провайдери в країні обмежуватимуть доступ до вебсайтів білоруських ЗМІ, що потрапили під санкції.

Лондон також розширив критерії внесення до санкційного списку тих, хто підтримує режим в Білорусі. "Це означає, що у нас є основа для, коли це доцільно, застосувати їх щодо близьких родичів тих, хто вже потрапив під санкції", - йдеться у повідомленні.

Крім того, для протидії спробам обходити існуючі санкції передбачено подальше обмеження доступу Білорусі до фінансових ринків Великобританії та запобігання імпорту товарів, таких як золото, яке могло походити з Росії.

Під санкційні обмеження також потраплять понад 100 фізичних осіб і організацій, які брали участь, підтримували або сприяли утиску основних прав і свобод людини в Білорусі. "Наприклад, заморожування активів великих білоруських державних підприємств, які є значними джерелами доходу та іноземної валюти для режиму Лукашенка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нові обмежувальні заходи дозолять скоротити фінансування режиму правителя Білорусі Олександра Лукашенка, і завадять спробам РФ обійти західні санкції.

Нагадаємо, Великобританія запровадила санкції проти Білорусі у липні 2022 року. Тоді було заборонено експорт товарів нафтопереробної промисловості, передових технологічних компонентів, предметів розкоші та імпорт до Великобританії білоруського чавуну та сталі.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2273
 0,1157
0,29
EUR
1
42,4420
 0,2491
0,58

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес