Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Президент Південної Кореї заявив про «тотальну війну» у сфері виробництва напівпровідників

 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у четвер заявив, що суперництво у світі за домінування в напівпровідниковій галузі набуло форми вкрай запеклої конкуренції, і південнокорейські компанії не зможуть впоратися самотужки з такою ситуацією.

"Конкуренція за напівпровідники - це промислова війна. Це тотальна війна, що відбувається на загальнонаціональному рівні", - наводить "Ренхап" слова президента із зустрічі, присвяченій розвитку відповідної галузі південнокорейської промисловості.

"Геополітичні проблеми останнім часом стали становити найбільший ризик для бізнесу. Він не зможе впоратися з цим сам. Це проблема, яку має розв'язувати держава за рахунок посилення співпраці та каналів комунікації зі США та іншими дружніми державами", - заявив Юн Сок Йоль.

"Ренхап" нагадує, що Південна Корея 20 років відігравала провідну роль у виробництві мікросхем пам'яті, однак тепер стикається з іноземною конкуренцією і наслідками суперництва США і КНР. За даними офісу південнокорейського президента, напівпровідникова промисловість - одна з найважливіших галузей Південної Кореї: на її продукцію припадають 20% експорту, 55% капіталовкладень в обладнання.

7 жовтня минулого року Мінторг США заборонив продаж Китаю найсучасніших чипів, а також устаткування, комплектувальних і програмного забезпечення для їх виробництва, причому особливу увагу приділили технологіям, пов'язаним зі штучним інтелектом і з потенційним військовим застосуванням. Однак японська Tokyo Electron Ltd і нідерландська ASML Holding є двома найважливішими постачальниками продукції, які потрібні США для ефективного застосування санкцій проти Китаю.

Потім стало відомо, що Нідерланди погодилися приєднатися до таких обмежувальних заходів США. Наприкінці травня повідомлялося, що японський уряд ухвалив рішення посилити контроль за експортом апаратури для виробництва мікросхем.

23 травня глава МЗС КНР і Нідерландів Цінь Ган і Вопке Гукстра провели переговори, під час яких Цінь Ган закликав Нідерланди відмовитися від заборони на продаж Китаю апаратури ASML Holding NV. Пізніше Цінь Ган говорив своєму японському колезі Йосімасі Хаясі, що Токіо не варто підтримувати політику США, спрямовану на створення перешкод для виробництва мікросхем у Китаї.

При цьому в травні управління з питань кіберпростору Китаю заборонило провідним виробникам комп'ютерного обладнання купувати продукцію Micron Technology - найбільшого виробника чипів пам'яті в США.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на вчора, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес