Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Байден анонсував підготовку українських пілотів на F-16

 

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден анонсував плани розпочати підготовку українських пілотів для експлуатації літаків четвертого покоління, включно з F-16. Про це Байден заявив в неділю, 21 травня, на пресконференції за підсумками саміту лідерів країн Великої сімки (G7) у Хіросімі.

"США спільно з нашими союзниками та партнерами можуть розпочати навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16, щоб посилити українські повітряні сили. І це буде частиною довгострокового посилення можливості України захищати себе. Торік ми надавали все, що було необхідно, щоб впоратися з наявними викликами. Зараз ми рухаємося в напрямку того, щоб зробити Україну спроможною захищатися від загроз, крім тих, з якими їй доводилося мати справу досі", - розповів Байден.

Київ запевнив Вашингтон, що не застосовуватиме західні літаки на території РФ

Крім того, Байден наголосив, що отримав від президента України Володимира Зеленського "тверді запевнення" в тому, що українські війська не використовуватимуть надані західними країнами винищувачі F-16 для ударів по території Росії. Водночас Байден зазначив, що військові літаки F-16 можуть бути застосовані "хоч би де перебували російські війська в межах України й у цьому районі", цитує Reuters.

Байден додав, що F-16 знадобляться Україні не найближчим часом, а в більш віддаленій перспективі. Він, зокрема, припустив, що "вкрай малоймовірно", що ці літаки будуть використані в будь-якому українському наступі в найближчі тижні, але водночас українським військам може знадобитися така зброя для захисту від російських військ, які перебувають поза межами досяжності наявних нині у ЗСУ озброєнь.

Зеленський упевнений у передачі F-16 Заходом

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що він упевнений, що Київ отримає винищувачі F-16 від Заходу. "Ми отримаємо літаки. Я не можу поки що сказати, скільки - це не таємниця - сам цього не знаю", - сказав він на пресконференції на саміті G7 в Хіросімі.

Крім того, Зеленський повідомив, що українські війська ведуть бої в межах Бахмута і виконують "важливі завдання". "Сьогодні вони перебувають у Бахмуті - в яких саме місцях, я не буду говорити. Але це говорить про те, що на сьогодні Бахмут не захоплений Російською Федерацією. Тут немає двох-трьох трактувань", - додав Зеленський, цитує AFP.

Руйнування в Бахмуті нагадують Зеленському Хіросіму після ядерного бомбардування

Також Володимир Зеленський порівняв знищення міста Бахмут на Донбасі зі знищенням Хіросіми у Другій світовій війні внаслідок ядерного бомбардування. "Скажу відверто: фотографії зруйнованої Хіросіми абсолютно нагадують мені Бахмут та інші подібні населені пункти. Нічого не залишилося живого, всі будівлі зруйновані", - сказав він журналістам.

Він додав, що волів би, щоб після закінчення війни в таких містах, як Бахмут, сталася така ж успішна відбудова, яку пережила Хіросіма.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес