Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У Грузії вперше за чотири роки приземлився російський літак

 

Російський пасажирський літак у п'ятницю, 19 травня, приземлився в Грузії вперше з 2019 року. Це сталося після скасування заборони на польоти президентом РФ Володимиром Путіним минулого тижня, повідомляє кореспондент AFP.

За його даними, літак авіакомпанії "Азимут" приземлився о 13:17 за місцевим часом у аеропорту столиці Грузії Тбілісі. Цю подію грузинські активісти зустріли протестом на летовищі, під час якого заарештували кількох учасників акції, повідомляє грузинська редакція "Радіо Свободи". Люди зустрілися на площі Першої республіки в Тбілісі, після чого попрямувати колоною до столичного міжнародного аеропорту. Пасажирів рейсу Москва-Тбілісі вони зустріли транспарантами, свистом і вигуками.

Днями лідерка опозиційного руху "Дроа" Елене Хоштарія, анонсуючи акцію протесту, заявила, що дії правлячої партії "Грузинська мрія" є зрадою національних інтересів грузинського народу. "Весь цивілізований світ каже, що польоти авіакомпанії "Азимут" заборонені, а уряд Грузії сказав цій авіакомпанії: "Ласкаво просимо, літайте", - сказала вона.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вже відреагувала на прибуття рейсу з РФ, назвавши його "небажаним". "Незважаючи на спротив грузинського народу, Росія приземлила свій небажаний рейс у Тбілісі", - написала Зурабішвілі у Twitter.

Ще одна авіакомпанія з РФ літатиме в Грузію

Водночас Агентство цивільної авіації Грузії допустило ще одну російську компанію до польотів в країну - Red Wings. Як йдеться у повідомленні агентства у Facebook, з 2 червня цього року авіакомпанія здійснюватиме рейси Сочі - Тбілісі - Сочі та Москва - Кутаїсі - Москва тричі на тиждень. У агенції зазначили, що Red Wings не перебуває в санкційному списку ЄС.

Раніше стало відомо, що грузинська авіакомпанія Georgian Airways почне здійснювати прямі рейси з Тбілісі до Москви 20 травня. А напередодні регулятор видав відповідний дозвіл з 17 травня російській авіакомпанії "Азимут".

10 травня президент РФ Володимир Путін підписав укази про скасування візового режиму для громадян Грузії з 15 травня і про зняття заборони на повітряні перевезення з РФ у Грузію, що діяла з 2019 року. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі піддала критиці цей указ, наголосивши, що відновлення прямого авіасполучення є неприйнятним, доки РФ веде війну в Україні й тримає в окупації частину території Грузії.

Зі свого боку, ЄС закликав Грузію не впускати технічно "ненадійні літаки" з РФ і приєднатися до європейських санкцій проти Москви у сфері авіасполучення.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес