Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Bloomberg: у НАТО заявили, що РФ може атакувати підводні об'єкти інфраструктури Європи і США

 

У розвідці НАТО попередили про можливість РФ здійснити атаки на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру в Європі та США. Помічник генерального секретаря військового альянсу з розвідки та безпеки Альянсу Девід Каттлер назвав ймовірність ударів по системах "постійним та значним ризиком".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За словами представника розвідки НАТО, існує "підвищене занепокоєння" з приводу того, що Росія може націлитись на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру у спробі "підірвати життя на Заході та отримати важелі впливу проти тих країн, які надають підтримку Україні".

Зазначається, що вибухи минулої осені газопроводом Nord Stream виявили для членів Організації Північноатлантичного договору складність спостереження за об'єктами та виявлення зловмисників.

За даними НАТО, йдеться про захист таких систем, як підводні кабелі - на їхню частку припадає 95% інтернет-комунікацій, і щодня проходять фінансові транзакції на суму близько 10 трильйонів доларів.

"Росія активно займається картографуванням критично важливої інфраструктури союзників як на суші, так і на морському дні. Ці зусилля підтримуються російськими військовими та цивільними розвідувальними службами", - розповів Каттлер.

Представник розвідки Альянсу також повідомив, що російське патрулювання в Атлантиці знаходиться "на високому рівні", і РФ, схоже, "націлена на підводну інфраструктуру у широкій Атлантиці, Балтійському та Північному морях".

Також Каттлер вказав на військову стратегію Кремля, спрямовану на швидке знищення критично важливої інфраструктури на ранніх стадіях конфліктів. Така тактика РФ зокрема спостерігається під час широкомасштабної військової кампанії країни-аресора в Україні.

За його словами, зусилля Москви частково очолюються програмою підводної розвідки в міністерстві оборони та підтримуються військовими та цивільними розвідувальними службами, які мають значні ресурси в цифровій, космічній, повітряній, наземній та морській областях.

Каттлер додав, що, крім РФ, погрози також походять від терористів та інших груп, особливо там, де кабелі або інфраструктура виходять на сушу.

Нещодавно у НАТО створили групу координації підводної інфраструктури, яку очолив генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн. Її метою є підвищення безпеки систем союзників шляхом обміну передовим досвідом, інформацією та технологіями для забезпечення безпеки з'єднань.

Оскільки моніторинг підводної інфраструктури є особливо складним завданням, Вірманн заявив про бажання НАТО додати ще один рівень спостереження до своїх систем, щоб виявляти підозрілу поведінку поблизу або над критичними підводними кабелями, трубопроводами та роз'ємами шляхом аналізу даних сигналів, які можуть вказувати на втручання.

Нагадаємо, за даними розслідування, РФ тричі направляла військові кораблі до "Північних потоків" перед підривом.

Додамо також, що раніше у німецькому виданні T-Online представили розслідування, згідно з яким Росія використала маневри Балтійського флоту, щоб прикрити операцію з підриву газопроводів "Північний потік - 1" та "Північний потік - 2".

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5860
 0,1976
0,50
EUR
1
42,2620
 0,0498
0,12

Курс обміну валют на сьогодні, 10:48
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3897  0,17 0,42 39,9597  0,20 0,50
EUR 42,1145  0,21 0,50 42,9172  0,23 0,53

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5750  0,20 0,52 39,5950  0,23 0,57
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес