Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ФРС підняла ставку на 25 б.п., відмовилася від слів про необхідність посилення ДКП у заяві

 

Федеральна резервна система (ФРС) підвищила відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів, тепер її діапазон становить 5-5,25% річних, йдеться в повідомленні Федерального комітету з операцій на відкритих ринках ( FOMC) за підсумками засідання, що завершилося в середу.

Востаннє ставка знаходилася вище за позначку 5% у 2007 році.

У заяві FOMC цього разу немає слів про необхідність подальшого посилення грошово-кредитної політики (ДКП), які були присутні у документі, опублікованому за підсумками березневого засідання.

"При визначенні ступеня, в якому додаткове посилення ДКП може бути доцільним для повернення інфляції до 2% рівня з плином часу, FOMC буде враховувати кумулятивний ефект попереднього посилення, економічні та фінансові події, а також той факт, що зміни ставки впливають на економічну активність та інфляцію із затримкою", - наголошується в прес-релізі.

У березні американський ЦБ заявляв, що "подальше посилення політики може бути виправданим для того, щоб вона стала достатньо обмежувальною для повернення інфляції до цільового рівня".

"Економічна активність зростала помірними темпами в першому кварталі. Зростання зайнятості було високим в останні місяці, і безробіття залишалося низьким. Підвищена інфляція зберігається", - йдеться в опублікованому в середу документі.

"Американська банківська система надійна і стійка. Жорсткість кредитних умов для домогосподарств та бізнесу, ймовірно, позначатиметься на економічній активності, темпах працевлаштування та інфляції. Потенційний масштаб цих наслідків, як і раніше, не зрозумілий. Комітет продовжує дуже уважно стежити за інфляційними ризиками", йдеться у заяві ФРС.

"FOMC прагне до досягнення максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2% у довгостроковій перспективі, - йдеться у повідомленні. - Для підтримки цієї мети комітет вирішив підняти цільовий діапазон ставки за федеральними кредитними коштами до 5-5,25% річних. Комітет уважно відстежуватиме". надходить інформацію та оцінювати наслідки для грошово-кредитної політики".

"ЦБ також продовжить скорочення обсягу активів (держоблігацій та іпотечних паперів) на своєму балансі згідно з оголошеним раніше планом. Ми твердо віддані тому, щоб повернути інфляцію до 2% цільового рівня", - йдеться в заяві.

"Оцінюючи доцільність грошово-кредитної політики, FOMC продовжить відслідковувати вплив інформації, що надходить на економічний прогноз. Федрезерв готовий скоригувати свій підхід до грошово-кредитної політики за необхідності, якщо виникнуть ризики, здатні перешкодити досягненню цілей FOMC, - наголошується в повідомленні. - Комітет буде приймати до уваги широке коло інформації, включаючи дані про ситуацію на ринку праці, інфляційний тиск та інфляційні очікування, події на фінансових ринках, а також про міжнародні події".

Рішення щодо підвищення ставки на 25 б.п. було прийнято одноголосно всіма членами FOMC, що голосують.

Курс долара до євро опустився до $1,1063 із $1,1052 перед публікацією підсумків засідання. Фондові індекси США прискорили зростання, додають 0,3-0,9% (0,2-0,5% до публікації рішень ФРС).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес