Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Суд в Іспанії визнав неправомірним звільнення електрика за вживання пива під час робочого дня

 

Іспанський суд визнав неправомірним звільнення електрика, який випив понад три літри пива за один день, оскільки компанія не довела, що вживання алкоголю призвело до того, що він був нездатний виконувати свою роботу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Guardian.

Високий суд південно-східного регіону Мурсія ухвалив, що електротехнічна компанія не надала достатніх підстав для звільнення чоловіка, і зобов'язав її поновити звільненого працівника або виплатити йому компенсацію в розмірі 47 000 євро.

Суд також зазначив, що компанія не врахувала, що спекотне мурсійське літо могло вплинути на стан алкогольного сп'яніння чоловіка.

Чоловіка, який пропрацював у компанії 27 років, звільнили у вересні 2021 року після того, як у липні цього року приватний детектив, найнятий його роботодавцями, упродовж кількох днів стежив за ним і його службовим фургоном.

Згідно з листом про звільнення, 5 липня чоловіка й одного з його колег помітили в барі о 8:27 ранку - хоча детектив не уточнив, чи був напій алкогольним. В обід того ж дня двоє чоловіків купили буханець хліба, трохи їжі, чотири банки пива San Miguel і літрову пляшку пива Estrella de Levante.

Пізніше, того ж дня, чоловіка бачили, коли він пив ще одну банку пива. Незадовго до 18:30 його бачили, як він купував і випивав ще одну банку пива, після чого він поїхав назад на базу компанії в Мурсії, щоб залишити там фургон.

За два тижні його і двох колег бачили, як вони випили загалом сім літрів пива з середини ранку до кінця обідньої перерви. Пізніше того самого дня чоловіка помітили за розпиванням двох 330 мл банок Heineken, після чого він випив ще одну банку пива і повернувся в офіс компанії. Через шість днів він був помічений за розпиванням 330 мл пива перед обідом, після чого випив три келихи червоного вина, а потім чарку бренді.

У листі чоловікові повідомили, що його звільняють за "неодноразове і надмірне вживання алкоголю протягом робочого дня, що поставило під загрозу його фізичне здоров'я і здоров'я його товаришів" як на роботі, так і за кермом службового автомобіля.

Суд, однак, визнав дії компанії необґрунтованими. "Приватний детектив жодного разу не згадував про ознаки сп'яніння або незграбність під час ходьби", - ідеться в рішенні суду.

"Немає жодних доказів - документальних, експертних або свідків - які однозначно свідчили б про те, що чоловік перебував під впливом алкоголю і був у стані сп'яніння, інтоксикації або пияцтва", - додав суд.

"Також не було доведено, навіть опосередковано, що його фізичні та розумові здібності були знижені або ослаблені під час виконання ним завдань як електрика, і що заважали йому, коли він керував фургоном компанії наприкінці робочого дня", - йдеться в рішенні.

Ключові теги: Іспанія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес