Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Трамп у грудні повернеться до суду в Нью-Йорку на слухання у «справі Стормі Деніелс»

 

Перше слухання у справі, в рамках якої висунули обвинувачення експрезиденту США Дональду Трампу, заплановано на початок грудня 2023 року в очному форматі, повідомляє CNN.

"Наступне очне слухання у справі колишнього президента США Дональда Трампа призначено на 4 грудня, воно відбудеться в Нью-Йорку", - ідеться в повідомленні.

Associated Press (AP) повідомляє, що адвокати експрезидента попросили звільнити Трампа від очної присутності на слуханнях у зв'язку з надзвичайними заходами безпеки. Суддя Хуан Мерчан відхилив запит, але заявив, що надалі може переглянути це рішення.

За словами адвоката Тодда Бланша, після пред'явлення 34 обвинувачень Трамп був "розчарований" і "засмучений". Адвокат назвав обвинувальний висновок "шаблонним" і пообіцяв "боротися щосили", передає CNN.

AP пише, що в рамках розслідування справи проти Трампа вивчають інформацію про виплату шестизначних сум порноактрисі Стормі Деніелс і американській актрисі та фотомоделі Карен Макдугал. Обидві стверджували, що в них був сексуальний зв'язок із Трампом, який перебував у шлюбі, причому - за роки до того, як він почав займатися політикою.

Колишній президент при цьому заперечує свій зв'язок з обома жінками. Крім того, він упевнений, що нічого не порушував під час передачі їм грошей в обмін на їхню згоду не розповідати такі історії. В опублікованому 16-сторінковому обвинувальному висновку містяться нові подробиці у схемі, яка, на думку прокурорів, передбачала багаторазові виплати двом жінкам, а також швейцару Trump Tower, який заявляв про те, що в нього є інформація про можливу позашлюбну дитину Трампа, ідеться в статті агентства.

Окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг заявив на пресконференції, що вирішив висунути обвинувачення Трампу після виявлення "додаткових доказів", яких не було в розпорядженні прокурорів, які перебували на посаді до нього.

"Згідно із законами штату Нью-Йорк, фальсифікація ділових документів з наміром обдурити і з метою приховати інший злочин є кримінальним злочином. Саме про це і йдеться в цій справі: 34 неправдиві заяви, зроблені з метою приховування інших злочинів. Це тяжкі злочини в штаті Нью-Йорк. Жодні гроші і жодна влада не змінять цей непорушний американський принцип", - сказав Брегг.

AP зі свого боку зазначає, що навіть обвинувальний вирок у цій справі не призведе до заборони Трампу балотуватися на посаду президента у 2024 році.

У січні 2018 року газета The Wall Street Journal опублікувала статтю, у якій йшлося, що у 2006 році Трамп нібито мав стосунки з Деніелс, а незадовго до президентських виборів 2016 року заплатив їй $130 тис. за мовчання. Сам Трамп запевняв, що особистих стосунків із Деніелс у нього не було.

Окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг висунув вимогу щодо явки ексглави Білого дому для надання свідчень по суті висунутого йому обвинувачення.

Експрезидент і його союзники неодноразово заявляли, що обвинувачення на його адресу політично мотивовані.

Трамп у вівторок залишив будівлю суду в Нью-Йорку після того, як на засіданні йому висунули обвинувачення за 34 пунктами, що стосуються фальсифікації ділових документів і злочинної змови.

Трамп у суді винним себе не визнав. Він став першим в історії США колишнім главою держави, який зазнав кримінального переслідування.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес