Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єврокомісія збільшує річний бюджет Erasmus+, виділяючи 100 млн євро для українців

 

Європейська комісія переглянула бюджет програми Erasmus+ на 2023 рік, довівши загальну суму до 4,43 млрд євро у світлі підтримки України, проти якої РФ веде агресію.

"Загальний бюджет програми на цей рік було переглянуто у бік збільшення до нової загальної суми в 4,43 млрд євро, що є найвищим річним фінансовим обсягом, коли-небудь досягнутим програмою Erasmus+", - йдеться в повідомленні Єврокомісії, поширеному в четвер у Брюсселі.

У ЄК зазначили, що переглянута робоча програма охоплює початкові асигнування в розмірі 100 млн євро з бюджету Erasmus+ на 2027 рік для підтримки проєктів, що просувають освітню діяльність і сприяють інтеграції людей, які рятуються від війни в Україні, в нове середовище навчання, а також діяльність, яка підтримує організації, учнів і персонал в Україні.

"Передбачувані кошти посилять діяльність, що проводиться для українців, які рятуються від війни, за рахунок додаткової підтримки організацій-бенефіціарів Erasmus+. Фінансовані заходи можуть варіюватися від курсів мовної та культурної інтеграції, інструментів вивчення мови, адресованих викладачам або учням, до стипендій або загальної фінансової підтримки в усіх секторах Erasmus+ для учнів і викладачів", - пояснили в ЄК.

Окрім того, йдеться і про посилення міжнародного аспекту Erasmus+ завдяки збільшенню бюджету на 31 млн євро, які буде спрямовано на реалізацію проєктів мобільності та нарощування потенціалу у сфері вищої освіти з метою підтримки проєктів міжнародного співробітництва.

Буде також надано підтримку проєкту структурної реформи, що спрямований на створення відкритого цифрового освітнього середовища з метою надання якісної освіти та навчання студентів, які вступають до українських закладів вищої освіти, для біженців з України або студентів-внутрішньо переміщених осіб. "Це також надасть освітні можливості ширшій українській спільноті за кордоном на основі співпраці між українськими та іншими європейськими університетами", - наголошується в пресрелізі.

У ЄК поінформували, що на підставі відкритих конкурсів заявок на проєкти будь-який державний або приватний орган, що працює у сфері освіти, навчання, молоді та спорту, може подати заявку на фінансування за допомогою національних агенцій Erasmus+, розташованих у всіх державах-членах ЄС і третіх країнах, пов'язаних із програмою. "У межах загального конкурсу пропозицій Erasmus+ відбувається кілька раундів подання заявок. Наступний, орієнтований на партнерські відносини з додатковим пріоритетом для учнів, викладачів і співробітників з України, відкриється 22 березня 2023 року", - повідомляє Єврокомісія.

Створена понад 35 років тому, Erasmus+ є однією з найзнаковіших програм ЄС, і на сьогодні у ній взяли участь понад 13 мільйонів осіб. Із загальним бюджетом, доступним для Erasmus+ з 2021-го до 2027 року, у розмірі 26,2 млрд євро, доповненим приблизно 2,2 млрд євро із зовнішніх інструментів ЄС, програма призначена для підтримки ще більшої кількості учасників та ідей у Європі та за її межами.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес