Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ЄС розкритикував британський план боротьби з нелегальною міграцією

 

Європейський Союз попередив Велику Британію, що її переслідування мігрантів, які перетинають протоку Ла-Манш, порушує міжнародне право.

Про це в інтерв'ю Politico заявила Єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон, передає "Європейська правда".

Вона заявила, що у вівторок розмовляла з міністром внутрішніх справ Великої Британії Суеллою Браверман.

"Я говорила з британським міністром вчора про це і сказала їй, що вважаю це порушенням міжнародного права", - сказала Йоханссон.

Коментарі Йоханссон є останньою міжнародною реакцією на законопроєкт британського уряду про нелегальну міграцію, який був представлений на цьому тижні з метою зупинити малі човни, що прибувають до берегів країни.

У відповідь на коментарі Йоханссон, представник Міністерства внутрішніх справ Великобританії підтвердив, що розмова відбулася, але сказав, що Бреверман "розмовляла з комісаром до її заяви в парламенті і публікації законопроєкту".

"Вона не погодилася з комісаром і попросила її ознайомитися з деталями законопроєкту після його публікації" - сказав представник МВС Британії.

Уряд Британії прагне полегшити затримання і депортацію людей, які прибувають в країну нелегальним шляхом, і Бреверман стверджує, що, хоча країна "завжди буде підтримувати найбільш вразливих у світі", нинішні обсяги "перевантажили нашу систему надання притулку". Прем'єр-міністр Ріші Сунак зробив "зупинку човнів" одним зі своїх ключових пріоритетів.

Але Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) заявило у вівторок, що британський законопроєкт означатиме "заборону притулку", оскільки "позбавляє права шукати притулку" тих, хто прибуває нелегально, "незалежно від того, наскільки щирими і переконливими можуть бути їхні претензії".

Йоханссон, яка як комісар з питань внутрішніх справ відповідає за політику ЄС у сфері міграції та притулку, вказала на британську систему надання притулку, яка наразі стикається зі значним відставанням у розгляді заявок.

"У Британії дуже, дуже повільна система надання притулку", - сказала Йоханссон, додавши, що люди мають право просити притулку - навіть якщо їхні прохання в кінцевому підсумку відхиляються.

За словами Йоханссон, в ЄС існує прагнення до того, щоб "ті, хто, ймовірно, не потребує міжнародного захисту, все одно мали право на розгляд їхніх заяв - але набагато швидше". У такому випадку, за її словами, повернення, у разі необхідності, може відбуватися набагато швидше.

ЄС не бере безпосередньої участі в політиці надання притулку у Великій Британії. Натомість міграція через Ла-Манш є переважно двостороннім питанням між Францією та Великою Британією.

За останні два роки кількість мігрантів, що прибувають на англійське узбережжя, зросла більш ніж удвічі, і вирішення цієї проблеми стало одним з п'яти ключових пріоритетів, окреслених у січні прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Зокрема у 2022 році рекордна кількість людей перетнула Ла-Манш до Великої Британії на малих суднах. А загалом чиста міграція до Британії зросла до рекордного рівня в 504 тисячі осіб за рік до червня 2022 року.

Ключові теги: ЄС, Британія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на сьогодні, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес