Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Надання захисту українцям: ЄС підбив підсумки першого року

 

Близько чотирьох мільйонів жителів України зараз проживають у Європейському Союзі, отримавши тимчасовий притулок. Зокрема, в Євросоюзі зараз живе майже п'ята частина всіх дітей України. Про це Європейська Комісія повідомила в середу, 8 березня, на пресконференції, присвяченій річниці ухвалення спеціальної директиви про тимчасовий захист для українців, які тікають від війни.

З початку повномасштабного вторгнення Росії загалом 16 мільйонів українців в'їхали до ЄС. Водночас 11 мільйонів із них згодом повернулися на батьківщину. Чотири мільйони залишилися мешкати в країнах Євросоюзу, зокрема три мільйони отримали тимчасовий захист у першій половині 2022 року. Мільйон українців продовжили свій шлях до США, Канади, Великобританії та інших країн, повідомила єврокомісарка з внутрішньої політики Ілва Йоханссон.

Половина дітей з України не навчаються в школах ЄС

47 відсотків тих, хто втік від російської агресії до Євросоюзу, становлять жінки, 34 відсотки - діти.

Працевлаштовані по всій Європейській економічній зоні понад мільйон українських біженців. На відміну від інших категорій біженців, доступ до ринку праці для них є безперешкодним, зауважив віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Шінас.

Щодо дітей, то з 1,3 мільйона до шкіл у ЄС були зараховані лише пів мільйона. "Ми підозрюємо, що багато хто з них навчається в українських школах у режимі онлайн", - сказав єврокомісар, додавши, що влада країн вивчає ситуацію, щоби надати їй оцінку. Він закликав українських дітей навчатись у школах Євросоюзу заради інтеграції, оскільки їхня освіта в ЄС - інвестиції у майбутнє повоєнної України, яка готується вступити до Євросоюзу.

Ще однією проблемою, за його словами, є надання достатньої психологічної підтримки, вкрай важливої для біженців від війни. У цій сфері найближчими місяцями планується вжити додаткових заходів.

Загалом ЄС надав своїм країнам-членам 13,6 мільярда євро фінансової підтримки для задоволення потреб переміщених осіб з України та перенаправив їм інші додаткові кошти на понад мільярд євро.

Тимчасовий захист українців продовжили в ЄС

У Брюсселі запевняють, що Євросоюз готовий підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Механізм тимчасового захисту українців уже продовжений до березня 2024 року, а може бути подовжений і до 2025 року.

Після максимального терміну тимчасового захисту застосовуватиметься скоординований підхід ЄС для забезпечення плавного переходу біженців до інших правових статусів. Також надаватиметься цілеспрямована підтримка тим, хто хоче повернутися додому в Україну.

"Реакція Євросоюзу на війну в Україні ще раз показує, що стає можливим, коли ЄС діє єдиним фронтом", - сказано в пресрелізі Єврокомісії. Так, директива про тимчасовий захист забезпечила людям негайний притулок і дотримання їхніх прав, звівши формальності до мінімуму, і вона має залишатися інструментом, доступним на рівні ЄС, заявив єврокомісар Шінас.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес