Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Швейцарія звинуватила банкірів у сприянні переказам одного з «власників гаманця» Путіна

 

Російський віолончеліст Сергій Ролдугін, пов'язаний із президентом Росії Володимиром Путіним, переказав мільйони франків через рахунки в швейцарських банках без належних перевірок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Про це стало відомо із заяви прокуратури Швейцарії у середу, 8 березня, під час відкриття судового процесу над чотирма банкірами, звинуваченими у пособництві Ролдугіну.

Прокуратура стверджує, що Сергій Ролдугін, близький друг президента Росії згідно з обвинувальним висновком, який знаходиться під санкціями Швейцарії, у період з 2014 по 2016 рік розмістив мільйони франків на рахунках у швейцарських банках.

Прокурори стверджують, що банкіри "не зробили достатньо", щоб встановити особу бенефіціарного власника коштів, згідно з обвинувальним висновком, з яким ознайомився Reuters.

Банкіри - троє росіян, які працювали в Цюріху, та один швейцарець - на слуханнях відкинули висунуті проти них звинувачення. Вони не можуть бути названі відповідно до обмежень на звітність у Швейцарії.

Ролдугін був названий власником двох рахунків, відкритих у "Газпромбанку Швейцарії" в 2014 році, на які надходили мільйони франків із Росії.

І це попри те, що Ролдугін, який фігурує у швейцарському списку росіян, які підпадають під санкції, у банківських документах не вказано діяльності бізнесмена.

У справі наголошується, що таких людей, як Ролдугін, використовували як "підставні особи" - спосіб приховати справжніх власників грошей, йдеться в обвинувальному висновку.

"Добре відомо, що президент Росії Путін офіційно має дохід всього в 100 тисяч швейцарських франків і не багатий, але насправді має величезні активи, якими розпоряджаються близькі йому особи", - йдеться в обвинувальному висновку.

Там також уточнюється, що банкіри не провели достатніх перевірок, щоб встановити, чи є Ролдугін справжнім власником активів, що розглядаються.

"На момент відкриття рахунку в різних статтях повідомлялося... що Сергій Ролдугін був близьким другом президента Росії Володимира Путіна і хрещеним батьком його дочки", - говориться в обвинувальному висновку.

У обвинувальному висновку також йдеться про те, що "інші тривожні прапорці були проігноровані", і відповідачі не намагалися прояснити ймовірність того, що Ролдугін є реальним власником активів, або походження грошей.

У документах банку зазначено лише професійну діяльність Ролдугіна як музиканта, що робить його право власності та участь "ні в якому разі правдоподібними", йдеться в судових документах.

Прокуратура домагається кожному з банкірів вироків до семи місяців позбавлення волі умовно. Очікується, що суд триватиме один день.

Для довідки

У Швейцарії банки зобов'язані відхиляти або припиняти ділові відносини, якщо виникають сумніви в особистості сторони, що домовляється. Обидва рахунки було закрито у вересні 2016 року.

Санкції проти Ролдугіна

Ролдугін уже потрапив під санкції США після вторгнення Росії до України. Міністерство фінансів США описало його як частину системи, яка управляє офшорним багатством Путіна.

Він також потрапив під санкції у Швейцарії, уряд якої назвав його "гаманцем Путіна" у своєму списку заблокованих осіб.

Реакція Ролдугіна та Кремля

На той час музикант сказав New York Time, що, згідно з обвинувальним актом, він точно не був бізнесменом і не володів мільйонами.

Раніше Кремль відкинув будь-які припущення про те, що кошти Ролдугіна пов'язані з російським лідером як антиросійську "путінофобію". Фінанси Путіна є надбанням громадськості, заявили в Кремлі, нібито Путін регулярно декларує свої активи та зарплату.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що швейцарські прокурори викрили чотирьох банкірів дочірньої компанії "Газпромбанку" у тому, що вони допомагали приховувати статки російського диктатора Володимира Путіна та його друзів.

За матеріалами: РБК-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес