Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Спікерка ЄП Мецола закликала членів ЄС дати Києву винищувачі

 

Президентка Європарламенту Роберта Мецола закликала надати Україні бойові літаки. Відповідну заяву вона зробила у Льовові у суботу, 4 березня, під час свого другого візиту в Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Держави-члени ЄС повинні серйозно розглянути питання про відправлення винищувачів в Україну", - цитує Мецолу агенція dpa. Також вона пообіцяла продовжувати закликати надавати все обладнання, необхідне Україні для перемоги.

Вступ України до ЄС

Крім того, Мецола висловила надію, що переговори про вступ України до ЄС можуть початися вже цього року. "Майбутнє України в Європейському Союзі", - наголосила вона, пише агенція Reuters. При цьому, за словами Мецоли, темпи, з якими Верховна Рада та уряд просуваються щодо виконання семи умов Єврокомісії на вступ до ЄС, вражають.

Брюссель надав Києву офіційний статус кандидата на вступ до ЄС в червні минулого року, однак процес приєднання зазвичай займає кілька років. Остаточне рішення залежатиме від урядів держав-членів ЄС, деякі з яких скептично ставляться до того, що Україна зможе оговтатися від війни та провести необхідні демократичні та антикорупційні реформи, щоб найближчим часом отримати право на членство.

Робота над санкціями має тривати

Крім того, як зауважила Мецола, робота над санкціями проти РФ має тривати доти, доки не буде "зроблено достатньо", все ще є "прогалини". "У нас все ще є "прогалини". Ми провели безпрецедентну роботу, ухвалили безліч пакетів, але все ще є "прогалини", якими зловживають. Ми все ще можемо рухатися далі. Санкції працюють", - цитує президентку Європарламенту агентство "Інтерфакс-Україна".

Наступні санкції проти РФ у питаннях експорту та імпорту, за словами Мецоли, мають стосуватися, зокрема, російських діамантів і членів Держдуми, наближених до президента РФ Володимира Путіна, російських компаній, які все ще присутні на європейському ринку.

Про необхідність санкційного тиску на РФ наголосив також президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Мецолою, повідомляє Офіс президента. Він також вкотре зазначив, що Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської Комісії та вже цього року розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу.

Зеленський і Мецола обговорили перспективу функціонування Офісу зв'язку Європарламенту в Україні, який має сприяти посиленню співпраці та пришвидшенню євроінтеграційних процесів.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес