Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають на тлі допомоги ФРС та відновлення попиту в Китаї

 

Європейські акції зросли в п'ятницю, оскільки сподівання на те, що Федеральна резервна система США зможе прийняти зважений підхід до підвищення ставок у майбутньому, підняли акції технологічних компаній, тоді як гірничодобувні компанії підскочили на зростаючих ставках на відновлення попиту в Китаї.

Континентальний індекс STOXX 600 зріс на 0,7% на початку торгів, а акції технологічних компаній, чутливі до ставок, зросли на 1,4%.

Вночі президент ФРБ Атланти Рафаель Бостік висловився за «повільне та неухильне» підвищення ставок у майбутньому та паузу до середини чи кінця літа.

Засідання з питань політики ФРС та Європейського центрального банку (ЄЦБ), а також дані про зайнятість у США будуть доступні протягом наступних двох тижнів, а щорічна сесія парламенту Китаю відбудеться у неділю, коли Пекін встановить свої економічні цілі на рік.

Акції гірничодобувних компаній зросли на 2,0%, оскільки перспективи відновлення попиту в Китаї були темою, яка розігрувалась більшу частину тижня після того, як економічні данні вказали на покращення економічних умов у країні.

Індекс гірничодобувної промисловості вирос майже на 7% цього тижня, відзначивши найбільший тижневий приріст із травня 2021 року та випередивши інші основні сектори. Ширший індекс STOXX 600 вирос на 1% за тиждень.

Відставали протягом тижня такі галузі як комунальні послуги, нерухомість та охорона здоров'я.

Відкриття Китаю також відіграло ключову роль в акціях компаній класу люкс, у тому числі гігантів розкоші LVMH і Kering, які забезпечили більшу частину річного приросту європейських ринків разом із банками та гірничодобувними компаніями.

"Європейські споживчі акції виграють від відновлення витрат у Європі та Китаї", - написав у клієнтському дописі головний інвестиційний директор UBS Global Wealth Management Марк Хефеле.

«З урахуванням того, що зростання заробітної плати починає зростати, інфляція пройшла пік, а центральні банки стали менш яструбиними, ми очікуємо, що дохід виросте, а споживчі настрої відновляться».

Опитування показало, що відновлення ділової активності в єврозоні прискорилося минулого місяця, що є останнім свідченням того, що економіка уникне рецесії.

Акції Lufthansa підскочили на 5,7% до вершини STOXX 600 після того, як німецький авіалайнер показав "явно позитивний результат" у 2022 році, а шведська Volvo Car AB додала 3,4% завдяки зростанню продажів у лютому.

Акції Admiral Group PLC впали на 3,3% після того, як брокерська компанія Citigroup знизила рейтинг страхової компанії із "купувати" до "нейтрального".

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес